SKAL BLI BARNESKOLE: Når barneskolen rives blir det som er dagens ungdomsskole på Fløysbonn den nye barneskolen.

Slik blir fremdriften på Sofiemyrtoppen skole

Mange lurer på hva som skjer med kommunens største barneskole og ikke minst med byggingen av den nye ungdomsskolen. Her får du svaret.

Publisert

I tiden fremover vil det skje flere andre endringer på Sofiemyrtoppen skole, som består i dag av Sofiemyr barneskole, Fløysbonn ungdomsskole og Sofiemyråsen skole.

Ifølge kommunalsjef Jorun B. Almaas skal elevene fra Sofiemyr barneskole flyttes til Fløysbonn ungdomsskole, som skal rehabiliteres og gjøres om til en barneskole.

Rehabilitering av Fløysbonnbygget vil trolig starte når den nye ungdomsskolen er ferdigstilt, og elevene fra Fløysbonn ungdomsskole og Hellerasten ungdomsskole flyttet over dit.

OPPLYSER OM FREMDRIFTEN: Kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

Ifølge kommunestyrets vedtak skal den nye ungdomsskolen bygges på Sofiemyr og stå ferdig i 2019. 

– Når det gamle Fløysbonnbygget er ferdig rehabilitert, flytter elevene fra Sofiemyr barneskole inn i Fløysbonnbygget, sier Almaas.

Les også: Sofiemyrtoppen skole er friskmeldt

Foreslo ny barneskole

På det forrige kommunestyremøtet i midten av desember kom Oppegård Venstre med et forslag om å bygge en ny Sofiemyr barneskole på den vestlige delen av skoletomten og med midlertidige brakker når dagens barneskole skulle rives.

Forslaget fikk 14 stemmer (V, Ap, MDG, SV) og falt.

Nytt prosjektkontor

PÅ SAKEN: Konstituert rådmann Lars Henrik Bøhler.

Konstituert rådmann Lars Henrik Bøhler understreker at de midlertidige brakkeløsningene for barneskolen ikke står på agendaen per i dag.

– I forbindelse med en omfattende utbygging i kommunen har det blitt etablert et prosjektkontor med syv ansatte. I disse dagene jobber vi med de siste ansettelsene, sier rådmannen.

Ifølge ham skal prosjektkontoret fra den 1. april ha ansvar for planlegging og utbygging av blant annet den nye ungdomsskolen på Sofiemyr og rehabilitering av Fløysbonn-bygget.

– Blant de første oppgavene blir å se på fremdriftsplanene, herunder brukermedvirkning fra et tidlig stadium, sier Bøhler.

Les også: 1,9 millioner skal investeres i kommunale bygg

Tomten er ikke avklart

Selv om det bare er to år til ferdigstillelsen av den nye ungdomsskolen, er det ikke ennå avklart hvor på Sofiemyr skal den nye skolen bygges.

– Dette blir ivaretatt av prosjektkontoret. De skal ha en egen informasjonsmedarbeider som vil holde innbyggerne, brukerne, ansatte og media informert, sier Almaas.

Powered by Labrador CMS