HELLER MOT HALL: Denne gjengen fra KIL viser hvordan en basishall ser ut. Her er vi i Leirskallen turnhall på Nordstrand, og det er mye av dette de ønsker seg til nye Sofiemyr idrettspark. Fra venstre står Ingeborg Hoff Brækken, hovedtrener Kolbotn Turn og medlem av anleggskomiteen. Deretter ser du bryter Sofia Aak, turner Ronja Bergli Fodstad, håndballspiller Tobine Wangsvik, bryter Julie Amundsen Dalsbotten, fotballspiller Ingrid Eidstuen (foran), alpinist Theodor Brækken og styreleder Bjørn Bergli Fodstad.

– Vi vil ha basishall!

KIL, OI, lærere, foreldre og barn ønsker seg basishall til den nye idrettsparken på Sofiemyr.

Balanse, Allsidighet, Styrke, Indre forståelse og Smidighet. Det er dét BASIS i ordet basishall står for.

Noen kjenner det som en flerbrukshall, andre som en turnhall. Men felles er at det er en fast hall på størrelse med en håndballbane som har alt det nødvendige utstyret.

Les også: En knall dag med KIL

– Både Kolbotn IL, Oppegård IL, rektorerne ved skolene, lærere og foreldre ønsker seg dette fordi det vil være fornuftig kvadratmeterutnyttelse av en av de fire hallflatene som skal bygges i Sofiemyr Idrettspark, sier Bjørn Bergli Fodstad, leder av KIL turn/RG.

 Saken fortsetter under bildet. 

Permanent montert

INITIATIVTAKERNE: Styreleder Bjørn Bergli Fodstad og Ingeborg Hoff Brækken, hovedtrener Kolbotn Turn og medlem av anleggskomiteen.

En basishall treningshall med permanent oppmontert utstyr som for eksempel små og tore trampoliner, grop fylt med skumgummi, turnmatter som gir god spenst (airtrack) og mange andre apparater som brukes i turn.

Les også: Vant Norgesfinalen og Norgescupen

Men det er ikke bare turnere som kan nyte godt av en slik hall.

– For å illustrere dette, har vi i dag tatt med brytere, fortballspillere, en gymnast og en alpinist for å vise at alle har nytte av en slik hall, sier Ingeborg Hoff Brækken, hovedtrener Kolbotn Turn og medlem av anleggskomiteen.

 Saken fortsetter under bildet. 

FAST UTSTYR: – Vi ønsker oss blant annet en svart løpebane og trampett (slik som på bildet). Utstyret må stå der fast, slik at kroppsøvingslærerne slipper å dra det inn og ut hver gang. Da har de jo brukt opp halve timen bare til tilrettelegging, sier Fodstad.

En hall for alle

I dag er nærmeste basishall på Ljan. Det er Fodstad og Hoff Brækken som står i bresjen for prosjektet. De er ikke alene om å mene at en basishall vil komme alle idrettsutøvere og skoleelever til gode, ikke bare turnere.

Les også: Se, der golfer bestemor!

– Koordinasjon, smidighet og en sterk kjernemuskulator ligger til grunn for all idrett. En basishall kan brukes av alle typer idretter - både for barn og voksne, barnehager, SFO, og skoler, sier Fodstad, og minner på at turngruppa har 170 barn på venteliste, og at interessen er stor.

HOPP OG SPRETT: Trampoliner er definitivt ett av de mest populære apparatene i turnhallen.

 Saken fortsetter under bildet. 

Må prioriteres

Utstyret som skal være i en basishall koster til sammen omtrent 1,5 millioner. Oppføring av basishall er imidlertid godkjent av Kulturdepartementet, og tippemidler skal sponse 1/3 av kostnaden.

STYRKE: Kjernemuskulatur, styrke og smidighet er noe av det man lærer når man tar i bruk en basishall. Og skulle man ramle, gjør det ingenting, for landingen er mildt sagt myk!

– Vi mener at en basishall vil skape en kjærkommen og nødvendig variasjon og den vil utfylle de tre andre flatene som er planlagt, forklarer de.

I dag, onsdag 13. juni skal saken opp i formannskapet og 18. juni skal det opp i kommunestyret.

BASIS-hall

  • BASIS står for Balanse, Allsidighet, Styrke, Indre forståelse og Smidighet.
  • Det er en treningshall med permanent oppmontert utstyr som f.eks små og store trampoliner, grop fylt med skumgummi, turnmatter som gir god spenst (airtrack) og mange andre apparater som brukes i turn.
  • Størrelsen er på 500 kvadratmeter (25 x 20 meter) og oppover. 
Powered by Labrador CMS