HEDRES FOR INNSATSEN: Kyrre Riis har i mange år stått utrettelig på for basketsporten i Kolbotn IL. For dette arbeidet er han nå nominert til Frivillighetsprisen.

– Uten frivillighet stopper samfunnet vårt

Møt Kyrre Riis, en av de nominerte til årets Frivillighetspris i Oppegård. Han har gjennom over to tiår stått utrettelig på for basketgruppen i KIL.

Publisert

Senere i januar deles Frivllighetsprisen ut, og en av de nominerte er Kyrre Riis i Kolbotn Basket. 

Han har i over 20 år fungert som leder av Kolbotn IL Basket, og har i disse tiårene vært en bauta innenfor miljøet. Han stiller opp ved kamper og turneringer, jobber for inkludering i idretten og for å få medlemmer til å ta leder-, dommer- og trenerkurs.  

Kjent figur

Alle i basket-miljøet vet hvem Riis er, selv om de kanskje til og med ikke har sett ham. Spør du hvem som helst i basketmiljøet, så er dette en mann de kjenner og setter pris på. Men det var tilfeldigheter som gjorde at han endte opp der han endte innen sporten, skal vi tro Riis selv. 

Les også: Stolt og rørt over nominasjonen

– Jeg er ikke født frivillig, men har blitt godt oppdratt til det, sier han med et smil, og ser tilbake på hans inntok i frivilligheten innen basketball-sporten i KIL.

– Jeg hadde aldri drevet med noen form for ballidrett før, men endte opp som foreldrekontakt, og ble siden spurt om å ta over ledelsen og ansvaret for basketgruppen i KIL av hovedstyret. Da jeg tok på meg vervet var det null kroner i klubbkassen og ting stod stille, så vi måtte restarte alt og bygge ting opp igjen stein for stein, sier han

NB! Saken fortsetter under bildet!

HERLIGE BASKETJENTER I AKSJON: 06-07-jentene i Kolbotn basket startet opp nå januar i fjor. De ønsker seg enda flere jenter på laget. Nede fra venstre Nemi og Anniken. Bak fra venstre: Duretti, trener Ellen Amalie, Emilie og Malene. Diss ejentene bærer videre på arven fra arbeidet til Kyrre Riis.

Viktige verdier

Riis er spesielt opptatt av verdiene som ligger til grunn for basketgruppen.

– Vi jobber med inkludering i videste forstand med innflytterfamilier, flyktninger og barn med kulturell minoritetsbakgrunn. For å få til dette har Kolbotn IL blant annet tatt ansvar for å kjempe igjennom først regionale, så nasjonale og endelig internasjonale FIBA spilleregelendringer på kampbekledning. Vi innså tidlig at familier til muslimske jenter ikke liker å se halvnakne jentespillere uten hodeplagg. Jentene ba om å få spille med hijab og heldekkende tøy under vanlig spillerdrakt og dette har Kolbotn kjempet igjennom helt opp til internasjonal aksept i FIBA, sier han. 

Les også: Herrene er klare for andredivisjon

– Sammen med våre basketballvenner fra Nesodden har Kolbotns IL ungdommer i inkluderingens ånd vært med på internasjonalt fredsarbeid gjennom «Lead for Peace» basketballsamlinger med ungdommer i konfliktområder i Nord Irland, Kypros, Sør Afrika og Jerusalem. Kriterier for å bli med på de siste samlingene var «utadvendt, utdannet, praktiserende basketballtrener i 16 – 17 års alderen. De fleste av våre dommere og trenere utvikles gjennom kurs og oppfølging av praksis fra de fyller 15 år, fortsetter han. 

OGSÅ FOR DE VOKSNE: Her ser du Kolbotns herrelag i basket.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Glede

Han gleder seg over at Kolbotn Basket både når bredt og også oppnår gode reultater. 

Les også: Frivillighet gir Stål Rune en utrolig god følelse

FIKK SOM FORTJENT: Kyrre Riis (til høyre) har imponert med sitt utrettelige engasjement, og ble også nylig tildelt Akershus idrettskrets (AIK) frivillighetspris for 2016!

Riss sitt utrettelige arbeide har nok bidratt til dette, og har ført til basketgruppen slik vi kjenner den i dag, og Riis sitt arbeide har blitt lagt merke til også langt utenfor egen klubb og egen kommune. Riis ble også nylig tildelt Akershus idrettskrets (AIK) frivillighetspris for 2016, en pris han fikk i konkurranse med 240.000 medlemmer fra 670 idrettslag. 

NB! Saken fortsetter under bildet!

Får lovord

Kolbotn ILs daglige leder, Harald Vaadal, er ikke i tvil om Riis sin viktige posisjon i klubben. 

Les også: Megasesong for Kolbotn basket

– Riis sitt arbeid for å inkludere alle har gjort Kolbotn Basket til en mangfoldig gruppe, og han har vært spesielt opptatt av å få med jenter fra innvandrerfamilier. Det er verdt å nevne at det var hans innsats som bidro til at Kolbotn fikk gjennomslag for at det nå er tillatt for unge jenter å spille med hijab i seriekamper,sier han.

NOMINERTE: Helge Marstrander og Stopp Støyen (i midten), Kyrre Riis i Kolbotn Basket (bak) og Stål Rune Jensen i OIs tilrettelage gruppe er alle nominert til Frivillighetsprisen. i år.

Les også: Nytt basket-tilbud for jenter

– Det er som kjent stor mangel på innendørs anlegg og Kyrre Riis har gjort en stor jobb for å lage et tilbud også i kommunens gymsaler. Han har fulgt opp treninger gjennom å være til stede og åpne og lukke på skolene. Han har også i stor grad påsett at salene har vært ryddige både før og etter trening. Dette er tidkrevende oppgaver og det viser litt av det ekte engasjementet som Kyrre har, sier han. 

NB! Saken fortsetter under bildet!

Frivillighetens viktighet

Hovedpersonen selv er ikke i tvil om viktigheten med folks frivillige innsats. 

HEDRES FOR INNSATSEN: Kyrre Riis har i mange år stått utrettelig på for basketsporten i Kolbotn IL. For dette arbeidet er han nå nominert til Frivillighetsprisen.

– Frivilligheten er synlig, men den er også krevende. Det går enormt med timer på dette, og det er det kanskje ikke alle som er klar over. Uten frivilligheten hadde ikke idrettslagene, ja, samfunnet generelt, fungert. Dette er en viktig basis i norsk kultur, og norsk idrett ville i hvertfall neppe overlevd hvis det ikke var for frivilligheten, sier han. 

Les også: Stolt og rørt over nominasjonen

Nå er han altså nominert sammen med Stopp Støyen ved Helge Marstrander og Stål Rune Jensen i Oppegård ILs tilrettelagte gruppe til årets Frivillighetspris. Den deles ut under Ordførerens Hedring senere i januar.

– Til syvende og sist handler dette om å bidra til det store fellesskapet, og vi håper at frivilligheten fortsatt vil stå sterkt også i fremtiden. Uten frivilligheten har vi tapt så mye, sier Kyrre Riis.

Powered by Labrador CMS