SKINNER IGJEN: Carsten Molin, daglig leder i Kebco, er svært fornøyd med de nye forholdene i firmaet.
SKINNER IGJEN: Carsten Molin, daglig leder i Kebco, er svært fornøyd med de nye forholdene i firmaet.

Fra null til gull

Kebco på Sofiemyr snudde røde tall til optimisme. Nå går de for et gullår i 2017!

Publisert

Kebco AS er et grossistfirma som selger tekniske og kjemiske vedlikeholdsprodukter til næringslivet, og det har ikke alltid vært lette tider.

Selskapet sto på konkursens rand, men takket være knallhard jobbing, har røde tall blitt til sorte, og nå ser 2017 mer enn lovende ut!

Utvidet

Etter en stor opprydding i selskapet er omsetningstallene bedre enn forventet, og nye utvidelser er i emningen. I 2015 hadde selskapet, som holder til i Sofiemyrveien, nesten 20 selgere, men etter konkursen i august, startet Kebco med kun fire selgere i det første halvåret av 2016.

– Vi var en ganske liten bedrift plutselig, som startet med blanke ark. Vi traff en rekke valg utover våren og fikk tilbud om de nye lokalene vi er i nå. Det var et positiv løft og har gitt oss en ny drivkraft. Vi har også vært agressive med rekrutteringen og har hatt en positiv vekst som konsekvens av det, sier Carsten Molin daglig leder i Kebco.

PS! Saken fortsetter under bildet

SER FREMOVER: Det har vært tøffe tak, men nå kan Carsten Molin se fremover mot nye høyder og pluss i regnskapet.
SER FREMOVER: Det har vært tøffe tak, men nå kan Carsten Molin se fremover mot nye høyder og pluss i regnskapet.

Gode tall

Omsetningstallene for 2015 var på omlag seksten millioner kroner, mens 2016 resultatene har vist seg å bli enda bedre.

– Vi ligger over målsettingen og ligger godt over fjorårets tall. Vi hadde en forsiktig målsetting om å klare de samme tallene med mindre bemanning. Resultatet hadde blitt enda bedre om vi ikke hadde hatt den opprydningsprossenen vi hadde på vårparten, sier Molin, som er fonøyd med utviklingen.

Selskapet har gått fra krise til suksess i året som har gått, og Molin føler de kan puste lettet ut.

– Vi har gått fra å være et selskap i dyp krise og negative resultater over flere år, til positive resultater og ingen gjeld, annet enn til aksjonærene. Det har vært tøft, men det har vært de riktige valgene som har blitt tatt, sier Molin.