Klar tale fra opposisjonspolitikerne:

VIL BYGGE: Opposisjonen mener bygging av ny Sofiemyr skole ikke kan utsettes lenger. Fra venstre: Gunnar Vegsgaard (Pp), Knut Oppegaard (H), Cecilie Dahl-Jørgensen Pind (H) og Jarle Ørnebo (Frp).
VIL BYGGE: Opposisjonen mener bygging av ny Sofiemyr skole ikke kan utsettes lenger. Fra venstre: Gunnar Vegsgaard (Pp), Knut Oppegaard (H), Cecilie Dahl-Jørgensen Pind (H) og Jarle Ørnebo (Frp).

Vil selge kommunale eiendommer for å bygge skoler

– De som bor her skal være trygge på at barna har et trygt skolemiljø.

Forrige uke ble det kjent at rådmannen foreslår en storstilt oppussing av såkalte formålsbygg i Nordre Follo. Dette innebærer blant annet et forslag om å bruke 18 millioner til rehabiltering av Sofiemyr skole. Dermed vil levetiden forlenges med fem til åtte år, mener rådmannen. 

Saken om Sofiemyr skole har igjen skapt stor debatt, og flere foreldre har tatt til motmæle. Nå tar også opposisjonspolitikerne i kommunen til orde for å gjennomføre nybygging på Sofiemyr. 

Topplinjen borte

– Rådmannen har bare gjort det som er innenfor hennes mandat. Vi har andre tanker rundt dette, og den største feilen som er gjort er at topplinjen i budsjettet er borte fordi posisjonen har sagt nei til alle salg og endringer som vil gi inntekter utover skatteinngangen, sier Knut Oppegaard-

– Vi mener det burde vært gjort tydelige grep for å realisere inntekter fra salg av kommunale eiendommer som kunne finansiere disse prosjektene, sier Knut Oppegaard – før partikollega Cecilie Dahl-Jørgensen Pind følge opp:

– Vi har flere kommunal eiendommer. Det er selvsagt ikke alt som skal selges, men vi kan ikke bare ta småtomtene som skaper dråper i havet. Vi har store utfordringer i skolene, og Sofiemyr er den verste. For å få realisert prosjektene må vi få inn penger. Vi har ikke annet valg. Folk vil jo ikke flytte hit dersom de vet at vi har dårlige skoler og barnehager. Dermed mister vi skatteinntekter, og Nordre Follo blir ikke den utviklingskommunen det legges opp til, sier Pind.

Første behandling i kveld

Behovsplanen som formålsbygg skal til behandling i en rekke utvalg de nærmeste dagene, og mandag kveld kommer den opp i Utvalg for oppvekst, idrett og kultur, hvor Knut Oppegaard er fraksjonsleder for Høyre.

Pensjonistpartiets Gunnar Vegsgaard mener det er feil retning å gå når det foreslås å bruke 18 millioner kroner til å rehabilitere Sofiemyr skole.

– Det er penger som bare renner ut i sanden. Om 4-5 år er vi like langt, sier Vegsgaard.

Knut Oppegaard mener det er posisjonens politikk som har skapt behov for en midlertidighet.

–Det er helt uakseptabelt. Vi kommer til å foreslå at det skal bygges skole på Sofiemyr, og at Fram ungdomsskole realiseres. De som bor her skal være trygge på at barna har et trygt skolemiljø. Det er ikke hyggelig å lese innleggene til foreldre som kvier seg for å sende barna på skolen, sier Knut Oppegaard.

– Fordekking

Fremskrittspartiets Jarle Ørnebo er leder for kontrollutvalget i kommunen. Han minner om partiets forslag om å privatisere utbygginger gjennom fremtidige leieavtaler.

– Den midlertidige biten handler bare om å at man fordekker et vedlikeholdsetterslep. Greier ikke kommunen å gjennomføre vedtakene som er gjort om å bygge nytt, må kommunen finne noen som evner det.

Cecilie Dahl-Jørgensen Pind mener det også er en spennende tanke å involvere utbyggere i skolebygging.

– Må ha to tanker i hodet samtidig

– De største utbyggerne mener det kan være en mulighet å bygge skoler og barnehager, for så å leie det tilbake til kommunen, eventuelt med en kjøpsopsjon. Dette er derimot et tema som sjelden er blitt reist, sier hun.

Knut Oppegaard mener politikerne må tørre å ha to tanker i hodet samtidig.

–For eksempel vil den nye Follobanen skape muligheter for stor vekst i Nordre Follo. Da må vi legge til rette for å skape et attraktivt bomiljø. Barnehager, skoler og idrettsanlegg er veldig viktige faktorer, sier Knut Oppegaard. 

Powered by Labrador CMS