SOFIEMYR VS. LANGHUS

SOFIEMYRHALLEN VS. LANGHUS IDRETTSPARK: Mens området foran Sofiemyrhallen har vært mørklagt i mange måneder, foregår det «megasløsing» med strøm ved Langhus idrettspark, ifølge våre lesere.

Reagerer på kommunens bruk av lys

Mens området foran Sofiemyrhallen har vært mørklagt i mange måneder, foregår det «megasløsing» med strøm ved Langhus idrettspark, ifølge våre lesere.

Publisert Sist oppdatert
GRATIS ENERGIRÅDGIVNING:

Tidligere denne uken postet kommunen et innlegg på kommunens Facebook-side, om gratis energirådgivning og sparetips knyttet til strømforbruket. Innlegget starter med følgende spørsmål til innbyggerne: "Skrur du av lyset i rom du ikke bruker?"

Det viser seg at kommunen også er avhengig av tips fra innbyggerne. Innbyggerne både sør og nord i Nordre Follo kommune passer godt på strømforbruket til kommunen, og tipser Oppegård Avis dersom ting ikke er på stell.

"Megasløsing" på Langhus

Oppegård Avis leses også av flere innbyggere i gamle Ski kommune. Vibeke Eiret fra Langhus er en av disse. Etter å ha lest oppslaget i Oppegård Avis om kommunens dårlige økonomiresultater i årets Kommunebarometer, hvor Nordre Follo ble rangert innen økonomi på 310. plass blant de 356 kommunene i Norge, ville hun gjerne tipse oss om "megasløsing" med strømforbruk ved idrettshallen på Langhus.

– Her står flombelysningen på tre fotballbaner, fra tidlig ettermiddag til sen kveld, hele året! Den ene banen (7er-banen med kunstgress) er ikke engang i bruk lenger på grunn av manglende vedlikehold, men lyset står på like fullt, sier Eiret.

MAI 2018: Dette bildet er fra mai 2018 og viser belysningen på stedet på kveldstid.
MARS 2019: Bildet er fra mars 2019 og viser belysningen på stedet på kveldstid.

Langhus-innbyggeren reagerer sterkt på unødvendig bruk av utebelysning. Hun mener denne saken handler om sløsing med skattebetalernes penger, og påpeker at det er svært oppsiktsvekkende at kommunen ikke gjør noe med saken, særlig i en tid når kommunebudsjettet er så trangt.

Ifølge Vibeke Eiret varslet hun gamle Ski kommune om saken to ganger før kommunesammenslåingen i fjor, men fikk intet svar på de to e-postene.

– Jeg har egentlig gitt opp og prøvd å ikke irritere meg over sløsingen, men det er veldig vanskelig når jeg ser det fra stuevinduet, og fortsatt ikke klarer å forstå hvorfor lyset står på nesten døgnet rundt, sommer som vinter, skrev hun i en e-post til Oppegård Avis torsdag forrige uke.

8. OKTOBER 2021: Bildet, som Vibecke Eiret tok fra balkongen fredag 8. oktober, viser at lyset står på.

Uten lys på Sofiemyr

Samme dag, kun to minutter senere etter e-posten fra Vibecke Eiret, tikket det inn en annen e-post. Den viser nemlig at nord i kommunen, sentralt på Sofiemyr, sliter innbyggerne med en motsatt problematikk.

– Jeg synes det er veldig spesielt at hele området utenfor Sofiemyrhallen er bekmørkt på kveldstid, skriver Lars Vethe til oss.

BEKMØRKT: Slik så området foran Sofiemyrhallen ut klokken 19:20 torsdag forrige uke.

Ifølge ham er han ofte ute på kveldstid og svømmer/trener i Sofiemyrhallen.

– Når man tar i betraktning at det er svært mange barn og unge som bruker idrettshallen og svømmehallen på kveldstid, og at vi går mot mørkere tider i tillegg, så er hele området mellom inngangspartiet til Sofiemyrhallen og Holbergsvei et utrygt område å bevege seg i siden hele dette området ligger i fullstendig mørke, påpeker han.

BEKMØRKT PÅ KVELDSTID: Lars Vethe har laget en skisse hvor han har merket av området mellom Sofiemyrhallen og Holbergs vei, som er uten belysning på kveldstid.

Lars Vethe sier at han selv har både tråkket i vanndammer og snublet i fortauskanter på vei ti log fra bilen, men påpeker at han er mest bekymret for trafikksikkerheten i området, og mener manglende belysning gjør saken enda verre.

– Når man i tillegg vet at det er meget stor trafikk til og fra Sofiemyrhallen, herunder mange biler som kjører og henter barn og unge i hallen, samt hvor det også er svært begrenset med parkeringsplasser på grunn av en ny skolepaviljong som tok opp store deler av parkeringsområdet, er det vel bare et tidsspørsmål før det her skjer en ulykke, sier Vethe.

– Benyttes ikke på sommeren

I forbindelse med de to sakene har vi kontaktet virksomhetsleder Gry Larsen i Vei og park i Nordre Follo. Hun vil først påpeke at kommunen setter pris på innbyggeres engasjement når det gjelder driftsmessige forhold som kommunen har ansvaret for.

– Vi kjenner oss imidlertid ikke igjen i påstanden om at lysene ved Langhus idrettspark står på hele året. Lysene benyttes ikke på sommeren. De blir skrudd av etter vinteren i april/mai, og satt på igjen i løpet av september når mørket kommer, sier Larsen.

Hun tilføyer at det er svært mange kamper som spilles nå på høsten.

– Flere av disse er ikke ferdige før klokken 23:00 på kvelden, så lyset blir slått av når kampene er ferdigspilt. Ved avlyste kamper er det i tillegg viktig at det blir gitt beskjed til den som er ansvarlig for lysene. Blir ikke dette gjort, blir lysene stående på uten at banen er i bruk, sier Larsen.

– Det blir ordnet så snart som mulig

Når det gjelder området ved Sofiemyrhallen, som har vært uten belysning siden januar i år, sier Gry Larsen følgende:

– Da brakkene til den nye paviljongen på Sofiemyr skole ble satt opp (januar 2021-mai 2021), ble det tatt ned en strømkabel av hensyn til monteringen. Ved ferdigstillelse av disse arbeidene ble ikke tilbakeføring av kabelen bestilt før mørket kom. Det blir ordnet så snart som mulig, lover virksomhetslederen for Vei og park i Nordre Follo.

Hun benytter anledningen til å oppfordre innbyggerne til å melde inn feil på lys på til Vei og park på Nordre Follo kommunes nettside (følg lenken).

– Da går feilmeldingen rett til vår entreprenør som har ansvaret for å holde lysene kommunen har ansvaret for i stand, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS