– PNB og Oppegård vil kunne sameksistere helt fint

Justis- og beredskapsministeren kom med støy-løfte under sitt Oppegård-besøk i går.

Publisert

– Jeg hadde ikke hatt noen problemer med å la mine egne barn gå her i Ødegården barnehage, selv etter byggingen av politiets nye beredsskpssenter (PNB, sa FrP-ministeren, mens han trasket rundt i Oppegårds nyeste barnehage, som er den nærmeste barnehagen til Taraldrud.

PS! Les mer i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 24. august, og se videointervju med Amundsen i videovinduet øverst i saken!

Ber folk roe ned bekymringene

Amundsen var full av lovord om Oppegård under sitt besøk, men kom også med klare ønsker om hvordan lokalbeolkningen skal forholde seg til frykten for støy. .

– Jeg synes forøvrig det er helt normalt i et lokalmiljø, at man ønsker å utrrykke usikkerhet når man står overfor noe man er usikker på, sa Amundsen videre, med klar henvisning til Stopp Støyen-aksjonen.

Les også: Her ankommer statsrådene Oppegård

– Det er viktig å påeke at når det gjelder oppevelsen av lyd, så er den veldig vanskelig å forklare med tall. Det er en helt annen opplevelse man vil få når senteret står klart. Det er veldig viktig for meg å påpeke at vi har i dette prosjektet gått mye lenger enn hva som er vanlig i nasjonale retningslinjer, sa Amundsen.

TRAVELT: Det var travelt under justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsens (FrP) sitt besøk..

Vi spør Amundsen om han kan love dette.

– – Jeg kan love at støynivået blir helt marginalt, i mange tilfeller vil de ikke bli hørt i det hele tatt, og i de fleste tilfellene når støyen bli hørt vil det bli så marginalt at det vil bli dekket av annen type bakgrunnsstøy, forsikret Amundsen.

Les også: Varaordfører Pettersen: – VI skal være vaktbikkje fremover!

– Vi har gått langt, mye lengre enn vi hadde trengt å gjøre, men det er nettopp for å ivare ta støybehovene som lokalvefolkningen har og for nærområde at vi har gjort dette, og også samtidig som vi har klart å få til en god plan og en god beredskapssenter som tar vare på sikkerheten, sa Amundsen.

Tror det blir et flott senter

Sttatsråden var full av lovord for det nye senteret som skal bygges på Taraldrud.

– VI har ike gjort de tiltakene som vile gått ut over de kvalitetative forholdene som er fundementalt viktig at er på plass på PNB. Senteret vil representere et løft for norsk beredsskap, med rask responstid for skarpe reaksjoner, sier han.

PS! Les mer i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 24. august, og se videointervju med Amundsen i videovinduet øverst i saken! Se også bildespesial fra ministerens besøk herunder.

Powered by Labrador CMS