Turveibro på Taraldrud

OVER ADKOMSTVEIEN TIL BEREDSKAPSSENTERET: På bildet kan du se innheisingen av broen, utført onsdag 30. oktober. Nå gjenstår det kun noe sluttmontasjearbeid, samt strømtilkobling for den nye lysløypen, før broen kan tas i bruk.

Klargjøres for bruk senere i år

Onsdag denne uken ble turveibroen heist på plass nord for Taraldrudkrysset. Sjekk de flotte bildene!

Publisert

Den nye turveibroen ble fraktet fra Nederland og heist på plass over adkomstveien til Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB) på Taraldrud. Sistnevnte bygges nå nord for rundkjøringen i Taraldrudkrysset.

Broen er arkitekttegnet med mål om å passe godt inn i omgivelsene, og skal nå kobles til den eksisterende turveibroen over E6.

Les også: Fra Rotterdam til Taraldrud via Belgia og Sverige

Tåler en stor løypemaskin

Broen skal nå klargjøres for bruk senere i år. Den er 20,5 meter lang, fire meter bred og tåler en stor løypemaskin for vinterens skiløyper.

Broen er produsert i vakuumstøpt komposittmateriale (red. anm.: blandingsmateriale), som er nærmest vedlikeholdsfritt og et eksempel på en ny og moderne byggeteknikk fra offshore-industrien i Nordsjøen. Dette er et lett og solid materiale som er laget for å tåle det røffe klimaet som oljeplattformene må tåle ute i sjøen gjennom mange år.

På bildene under kan du se innheisingen utført onsdag 30. oktober. Nå gjenstår det kun noe sluttmontasjearbeid, samt strømtilkobling for den nye lysløypen, før broen kan tas i bruk.

Powered by Labrador CMS