OPTIMISTISK: Prosjektleder i Taraldrud Eiednom, Hans-Jacob Hansen, tror at Taraldrud-alternativet vinner konkurransen med Grønmo om etablering politiets nye beredskapssenter. Foto: Yana Stubberudlien

Avventer vedtak

Marka-forkjempere venter spent på vedtaket om beredskapssenteret, i håp om at departementet velger Grønmo fremfor Taraldrud.

Publisert

Oppegård Avis har tidligere skrevet om at det skal etableres politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) og at Justis- og beredskapsdepartementet (JD) vurderer to tomter, på Grønmo og Taraldrud. Beslutningen om tomtevalget vil bli truffet i oktober.

– Vi håper inderlig at de ikke velger tomten på Taraldrud, sier leder for Forum for miljø og friluftsliv (FNF), Harald Lundstedt.

Både FNF og den politiske ledelsen i Oppegård er sterkt imot at PNB lokaliseres på Taraldrud på grunn av inngrep i marka og støypåvirkning.

Fikk svar fra Anundsen

Justisminister Anders Anundsen skriver i et svarbrev til Lundstedt at en samlet vurdering av muligheter for raskt gjennomføring, beredskap, kostnader, risiko og påvirkning på omgivelsene, skal være avgjørende ved tomtevalg.

Anundsen skriver videre at det vil bli noe støy knyttet til politihelikoptrene uavhengig av hvor disse stasjoneres. Samtidig understreker han at Stortinget har vedtatt at politihelikoptertjenesten skal ligge i Oslo-området.

«Dersom Taraldrud blir den valgte tomten, vil det i prosjektutviklingen etterstrebes å begrense fortrengelse av marka til minimum. Dette gjelder både korridorer ut i marka og området på vestsiden av E6. Støybildet knyttet til beredskapssenteret vil avhenge av en rekke forhold, som hvilke funksjoner senteret skal ha, hvor disse plasseres, hvilke treningsrestriksjoner man legger til grunn og hvilke støyskjermingstiltak som er mulige».

Powered by Labrador CMS