VISNING: Innsender mener boligprisene kan falla dramatisk når beredskapssenteret kommer til Taraldrud.

– Selg mens du kan!

– Du må kanskje regne med svært kraftig prisfall på boligen din når beredskapssenteret står ferdig, skriver Espen Holm i dette innlegget.

Publisert

For med helikopter hengende i luften, sjokkgranater og skytestøy blir ettermiddagskaffen i haven et mareritt.

Boligprisen vil rase, kraftig. NRK melder at trafikkstøy fører til fall i boligpris på opptil 20 %. Altså, rekkehuset du trodde du kunne få 5 millioner for, går for 4. Hvis du i det hele tatt får solgt det.

Les også: Myndighetene vil bygge gapahuker som plaster på såret for PNB

For det evige suset fra E6 og E18 kan man vende seg til. Dunder og brak fra våpen og eksplosjoner, smellene kommer i hytt og pine, det kalles impulsstøy, gjør folk syke. Boligen din blir uselgelig.

Eksempel fra Fornebu

Eksempel: Da Fornebu ble lagt ned steg boligprisene på Snarøya til himmels.  Nå selges en enebolig der ut for 35 millioner. Hadde den ligget under landingsbanen, vil prisen vært rundt 10 millioner. Enkelte er altså villige til å betale 25 millioner kroner for stillhet.

SETT FRA LUFTEN: Her ser du, fra fugleperspektiv, Taraldrud, i retning mot Tårnåsen og Sofiemyr. Beredskapssenteret kommer bare få hundre meter unna tettbebygde strøk.

Visste du at torturister har støy som en av sine favorittmetoder. Folk blir sprø, tilstår hva som helst for å slippe bråket. Og det beste, sett fra torturistens side, støy setter ikke spor.

Les også: – Jeg gikk en tur på stien og søkte...

Visste du at støy under graviditeten kan påvirke fostre slik at de fødes undervektige. I tillegg kan støy føre til økt blodtrykk både for mor og barn.

Dette angår oss alle!

Beredskapssenteret berører ikke meg, sier du.

Vel. I Oppegård kommer godstogene dundrende gjennom kommunen, vi har to skytebaner fra før, begge plager livet av folk; lerduebanen og pistol/riflebanen nede ved Gjersjøen gjør skogsturen til en pest og plage, det smeller rundt ørene på deg. Å bo på Myrvolltoppen føles som å leve i en krigssone.

Kommentar: – Hvorfor kom de i det hele tatt?

Eller de som bor langs Gml. Mossevei og får rabalderet  fra  alle MC-ene  med ulovlige lydanlegg inn på terrassen. (MC er helt OK, det er rake rør og effektanleggene som er problemet). 

En støykommune

SETT FRA SØRØST: Helikopterplassen plasseres på en høytliggende del på tomten, parallelt med E6. I det fallende terrenget ned mot Snipetjern planlegges hangarer og hovedbygg. I bakgrunnen ser du Tårnåsen og Sofiemyr.

Summen av alt bråket i den lille kommunen vår blir fort at Oppegård får rykte på seg for å være en støykommune, et sted ingen vil bo. Som på Snarøya da flyene landet der. Da får det også konsekvenser for flere enn dem på Tårnåsen, Sofiefyr og Hellerasten.

Så kjære innbygger, snakk med din Høyrepolitiker, be dem redusere bråket. For det er liten vits å slippe eiendomsskatt, hvis boligen din blir verdiløs.

Powered by Labrador CMS