– Forstår at folk er urolige

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner besøkte Oppegård, og lovet å jobbe for å finne gode løsninger. Se video

Publisert

– Jeg forstår at folk er urolige. Det er derfor jeg er her i dag, for å få innspill fra foreldreutvalget og kommunene. Så skal vi jobbe for å finne løsninger.

Det sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til Oppegård Avis på spørsmål om han har forståelse for alle som er bekymret over støynivåene det kommende Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) ser ut til å kunne gi.

– Jeg er sikker på at vi skal finne gode løsninger som skal iverata hensynet til innbyggerne. Der jobber vi med å finne løsninger som gjør at vi kan imøtekomme kommunens ønsker når det gjelder skole og barnehage. Vi jobber med konkrete tiltak som skal redusere støy, og skjerme barn og unge, og legge til rette for friluftsaktiviteter, sier han. 

Ingen diskusjon om lokalisering

Debatten om lokalisering er imidlertid nytteløs å ta.

– Vi kan ikke ha ny diskusjon om ny lokalisering. Jeg føler meg trygg på at vi har valgt riktig sted. Det er avgjørende for politiet å ha et senter hvor de kan øve. Det handler om alles trygghet. Det er bred politisk enighet om å ha et beredskapssenter her, sier Sanner. 

PEKTE OG FORKLARTE: – Akkurat der! sier ordfører Thomas Sjøvold fra Oppegård kommune (nr. tre fra venstre) overfor kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.v.) og statssekretær Thor Sættem i Justis- og beredskapsdepartementet (nr. to fra venstre). rådgiver Arild Øien fra Oppegård kommune (t.h.).  Også på bildet er Ski-ordfører Tuva Moflag.

– Vi har hørt på folk i tide. Hele poenget med en høringsprosess er å høre. Jeg er her for å ha dialog med ordførerne og foreldreutvalget og har fått mange gode innspill. Jeg kan ikke forskuttere hva som blir resultatet, sier han.

Les også: Sanner: – Jeg er opptatt av å finne gode løsninger for Taraldrud

– Nå lytter vi til innspill for å kunne ta den endelige beslutningen.  Jeg glad for at kommunene sier ja til etablering av beredskapssenteret på Taraldrud. Det er viktig for tryggheten og politiet trenger et øvingsenter.

Kom på invitasjon

Sanner kom på besøk og befaring etter invitasjon fra både ordfører og ikke minst vår lokale stortingsrepresentant Sylvi Graham.

Les også: Myndighetenes løsning: – Bygg gapahuker

– Det var ordføreren som inviterte meg og stortingsrepresentant Sylvi Graham har vært aktiv for å få meg hit, og det var ikke vanskelig å si ja. Jeg sa ja med en gang og på kort varsel. Det er viktig når vi skal ta beslutninger ta vi er ute i kommunene og lytter til innbyggerne og ordførerne.

Lyttet

LYTTET: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.h.) lytter til Helge Marstrander fra Stopp støyen og Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Hellerasten skole i Oppegård.

Sanner virket imponert over aksjonsgruppen mot støyen da han var på besøk.

– Støygruppen jobber konkret og konstruktivt. De erkjenner at det er nødvendig å få på plass et beredskapsenter. Det kan vi ikke ha noen diskusjon rundt. Men vi må jobbe med å finne gode løsninger.

– Du kan ikke si noe konkret, men det virker som du gir klare signaler om at dette skal man få til og folk skal bli mer fornøyd enn de kanskje er nå?

Les også: Sylvi Graham: – SKal stå på hodet for å få det til

– Vi kommer til å finne gode løsninger. Så betyr ikke det at alle kommer til å bli helt fornøyd, men alle er opptatt av at vi skal få til støyskjermende og støydempende tiltak. Det er dyktige fagfolk både i justisdepartementet og kommunal- og moderniseringsdepartementet som jobber med konkrete løsninger og vi får innspill fra kommunene og andre i dette arbeidet.

ØNSKER Å FINNE GODE LØSNINGER: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Ingen helikopteromkamp.

Sanner ønsket heller ingen omkamp om beslytningene som er tatt, blant annet når det gjelder helikopterene.

– Vi tar ingen omkamp på de beslutningene som er tatt. Vi må forholde oss til vedtakene i Stortinget. Det har vært diskusjon rundt beredskapsenteret i 16 år, så vi må ta utgangspunkt i de vedtakene, sier Sanner.

Powered by Labrador CMS