– Derfor laget vi filmen

Paal Sjøvall har laget filmen som "alle" deler og snakker om for tiden. I dette debattinnlegget forklarer han hvorfor og hvordan den ble til.

Publisert

Hvordan ble filmen «Stopp støyen – en stemme for barna» til?

FAU Tårnåsen og Hellerasten var på allmøte i Kolben sammen med ca 70 andre og fikk presentert Politiets beredskapssenter på Taraldrud.

Vi registrerte raskt at selv om FAU hadde send inn høringsutkast i 2016, så hadde dette prosjektet blitt dratt ut av proposjoner.

Vi registrerte at planter, salamandere, dyr, krigsminner, skiløyper osv. hadde fått mye fokus, men barna - BARNA våre - 2000 barn hadde ikke blitt hørt. Vi hadde bedt om at det ikke ble skyting mellom kl. 8-15 på dagtid. Justisdepartementets høye herrer presenterte stolt at for å skjerme befolkningen for støyen, så skulle de være snille og bare skyte/sprenge på dagtid.

ENGASJERTE: Paal Sjøvall, Caroline Monstad Høgsnes, Helge Marstrander og Johanne Ingierd i FAU.
ENGASJERTE: Paal Sjøvall, Caroline Monstad Høgsnes, Helge Marstrander og Johanne Ingierd i FAU.

Bekreftelsen

Akustikkeren bekreftet i Kolben at det var umulig for Tårnåsen Skole og ha undervisning i skogen bak skolen. Det ville bli alt for mye støy.  VI fikk også bekreftet at de ville høre skytestøy i friminuttet. Ja så da kan vi ikke kalle skolen - Tårnåsen skole - skolen i skogen lenger fra 2020 ? Hvem er barnas stemme?

– Stadig like forundret?

Hvordan skal vi lage en film fort, men så realistisk lyd som mulig? Jo vi har en lydekspert blant foreldrene.

Produksjonen

ENGASJERT: Paal Sjøvall har vakt oppsikt med sin video.
ENGASJERT: Paal Sjøvall har vakt oppsikt med sin video.

Mandag 5. juni tok vi våre egne barn opp til Tårnåsen Skole. Vi tok mange bilder og litt film. Natt til onsdag hadde vi laget ny Facebook - "Stopp støyen fra beredskapssenteret på Taraldrud". Filmen ble lagt ut kl. 10.00.

På 2 dager var det 10.000 vinsninger og i dag er den vist over 20.000 ganger. Vi har fått mange tilbakemeldinger. Mange profesjonelle fra Forsvaret og Politi mener lyden er alt for snill, mens noen andre mener det er usakelig. Justisdepartementet kan ikke bekrefte hvordan lyden blir.

Les også: – Beredskapssenteret ønskes velkommen

Torsdag 8. juni fikk vi email fra Justisdepartementet at de ville komme til Tårnåsen skole og snakke med oss. Derfor kommer de. Tirsdag 13. juni kl. 19.00 i gymsalen. Siste mulighet å høre de presenterer det nye beredskapssenteret på Taraldrud. Vi sees. stoppstoyen.no

NB! Alle sitatene er hentet fra Justisdepartementet egen informasjon og ikke "funnet" opp. Dette er Politiet - så ærlige er de, og det vet barna også.

VIKTIG! Send inn høringsvar innen 22. juni (alle må sende inn) - dette bankes 15. august gjennom i Stortinget og når Staten bygger kan man ikke anke. Vil minne om at Stortinget er stengt i hele perioden. 

Powered by Labrador CMS