SLIK KAN DET SE UT: Oversiktsbildet viser hvordan anlegget til PNB kan se ut fra luften, sett fra sør. Planområdet krysses på langs av E6, og strekker seg fra Taraldrudkrysset i sør til Taraldrud kontrollstasjon i nord. Til venstre på bildet ser du Snipetjernvassdraget.

660 millioner kroner til beredskapssenteret

Gigantsum foreslås brukt på Taraldrud i regjeringens forslag til statsbudsjett.

Publisert

Det er ikke småpenger som skal brukes på politiets nye beredskapssenteret på Tataldrud (PNB), for da regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 ble lagt frem i dag, ble det foreslått å svi av 660 millioner kroner til formålet.

– Hvert minutt teller når akutte og uforutsette hendelser oppstår. Beredskapssenteret gjør at vi vil ha flere ressurser tilgjengelig på kortere tid, med umiddelbar tilgang på transportkapasitet og riktig utstyr, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) til NRK.

Les også: Slik blir politiets nye beredskapssenter på Taraldrud

– Med et beredskapssenter på Taraldrud vil terrorberedskapen og beredskapen for alvorlige hendelser rundt hovedstaden bli vesentlig bedre, sier stortingsrepresentant for Akershus, Hårek Elvenes (H) til NRK.

Regjeringen foreslår også å bevilge 102,8 millioner kroner til kjøp av tre nye politihelikoptre som skal lokaliseres på det nye beredskapssenteret.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Gigantisk senter

SLIK BLIR DET: Her ser du en tegning av hvordan beredskapssenteret kommer til å bli.

PNB skal samle helikoptertjenesten, beredskapstroppen, bombegruppen og krise- og gisselforhandlertjenesten.

Gjennom samlokaliseringen er målet med anlegget høyere kvalitet på beredskap og respons. Senteret planlegges for inntil 300 arbeidsplasser som inkluderer beredskapsressursene, samt administrasjon og servicefunksjoner.

Totalt innebærer forslaget at anlegget vil stå ferdig i 2020 og koste inntil 2,6 milliarder kroner.

PS! Lyst til å se hvordan det ser ut der senteret skal bygges i dag? I videoen under kan du se området hvor senteret skal bygges fra fugleperspektiv!

Klikk play for å se video!

Powered by Labrador CMS