GÅR AV MED PENSJON: Bernt Nordset er klar for å la orgelet stå og nyte sitt velfortjente otium!

Snart siste dag på jobb for Bernt

En bauta trer inn i pensjonistenes rekker når Bernt Nordset har sin siste Gudstjeneste søndag.

Publisert

Førstkommende søndag går Bernt Nordset av med pensjon. Det blir nok merkbart, for denne mannen har en lang og tro, og ikke minst mangfoldig tjeneste bak se gjennom mange år!

Den erfarne kantoren har også spilt til dåp, bryllup, konfirmasjon, til konsert og ikke minst til vanlige gudstjenester. Han har elsket hver side av jobben sin, selv om den også har hatt sine utfordringer.

Les også: Bokfest til 1000 i biblioteket og i Kolben

– Man kan trygt si at det har vært mange kontraster gjennom et langt yrkesliv, men det beste med dette, er at man treffer mennesker gjennom musikken. Det er hele spekteret fra glede til sorg og alt derimellom. Man er privelligert som har kunnet jobbe med dette i så mange år, men nå er det på tide at andre tar over, mens jeg har andre ting fore. Jeg tenker nok at kona også blir glad for å få servert middag av og til, for det har som regel vært motsatt med mine arbeidstider, sier kantoren med det brede smilet vi kjenner ham for.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Blir pensjonist

LITT AV ET INSTRUMENT: Bernt Nordset, slik vi kjenner ham, bak tangentene på det mildt sagt imponerende instrumentet i Sofiemyr kirke.

Kantoren i Sofiemyr kirke slutter etter 37 år i tjeneste i  Oppegård, og dette skal selvfølgelig markeres.

Søndag den 15. oktober klokken 11.00 skal han ha sin siste gudstjeneste i Sofiemyr kirke, før han blir pensjonist, og han får lovord på veien fra kirken sin!

Les også: Spis gresk fra Oppegård - i Oslo

– Denne søndagen blir en kantategudstjeneste med kor, orkester og solister. Vi håper mange vil komme og være med og takke Bernt for alt han har betydd disse årene, sier daglig leder i Sofiemyr kirke, Margit Raustøl 

Mangfoldig karriere

MED KORET: Bernt Nordseth har vært en ivrig leder av Sofiemyr Kammerkor.

I Oppegård var han først ansatt i Greverud kirke. Da Sofiemyr kirke ble innviet i 1987, som er 30 år siden i år,  ble han kantor der.

– Bernt er en allsidig kantor som spiller på mange strenger. Det er ikke sjeldent han henter frem både gitar og tromme i kirken.  Bernt er en meget dyktig kordirigent som har ledet Sofiemyr kammerkor siden starten i 1988. Koret har gledet oss med mange fremføringer og deltagelse på gudstjenester. Bernt har vært sentral i Kirkekulturfestivalen som arrangeres hvert annet år, sier Raustøl.

– Som kantor har Bernt løftet frem salmesangen i Sofiemyr kirke. Sangen håper vi skal løfte taket kommende søndag, sier hun.

Les også: Tar det piano med ny musikk

Dermed er det bare å møte opp og hylle en kirkemusikalsk legende i lokalkirken denne helgen!

PS! Du kan lese et lengre portrettintervju med kantoren i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 19. oktober!

Powered by Labrador CMS