Forsøpling

DUMPET PÅ PARKERINGSPLASS: Flere poser med søppel har i dag blitt funnet på parkeringsplassen ved Bestemorstranda.

– Hvor frekke kan folk bli?

Bussjåfør Arild Getz fra Oppegård lurer på hvem som har dumpet flere poser med søppel rett på parkeringsplassen ved Bestemorstranda.

Publisert

– Jeg er sjokkert av hvor frekke folk kan bli når jeg ser noe som dette, sier Arild Getz (60), som har jobbet som bussjåfør siden 1981.

60-åringen fra Oppegård kjører busslinjen 86 forbi Bestemorstranda nesten daglig, men har aldri sett at den offentlige parkeringsplassen i hjemkommunen har vært forsøplet så mye som i dag.

– Jeg har kjørt gjennom Oppegård i mange år og synes det er stort sett rent og pent her, sier Getz.

Bildet han har sendt oss i dag viser en haug med flere store plastposer med søppel, som ble dumpet på parkeringsplassen ved Bestemorstranda.

– Hva er dette for noe? Venter disse posene på å bli hentet av kommunen eller Follo Ren, eller har de blitt hensatt av noen idioter? Det kan jo hende at det har vært dugnad i området, det vet ikke jeg, men uansett kan dette avfallet ikke ligge her så lenge for at dyrene har allerede begynt å plukke ut søppelet fra posene, sier Getz.

– Oslos ansvar

Oppegård Avis har kontaktet både Oppegård kommune og Follo Ren i forbindelse med saken. Det viser seg at verken kommune eller den lokale renovasjonsetaten har noe med den aktuelle parkeringsplassen å gjøre.

– Dette så ikke pent ut. Follo Ren har ikke kjennskap til disse sekkene. Her er det grunneier som må rydde opp, sier kommunikasjonssjef Pia Kathrine Løseth i Follo Ren IKS.

Virksomhetsleder i UTE Oppegård, Heidi Tomten, forklarer at selv om Bestemorstranda ligger ligger i Oppegård kommune eies og drives den av Oslo kommune.

Oslo kommune er grunneier for både Bestemorstranda og parkeringsplassen. Jeg har videresendt henvendelsen til dem ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten (grunneier) og Bymiljøetaten (forvalter), sier Tomten.

Oppegård Avis har foreløpig ikke fått svar fra de to Oslo-etatene. Vi oppdaterer saken fortløpende.

Les også: Fjerner busslommene i Sønsterudveien

 

Powered by Labrador CMS