BESTILL OG HENT: – Vi håper mange benytter seg av tilbudet med "Bestill og hent". Smittevern er godt ivaretatt hos oss, sier Kristine Mesgrahl, som er spesialrådgiver ved Nordre Follo bibliotek, avdeling Kolben. På bildet kan du også se bibliotekar Guri Grimstad. Foto: Yana Stubberudlien

Bestill og hent bøker og fritidsutstyr til påske

Har du alt du trenger til påske? Husk at du kan låne bøker, filmer og fritidsutstyr selv om biblioteket er stengt.

Publisert Sist oppdatert

– "Bestill og hent"-løsningen er veldig populær hos oss, og spesielt i dagene før påske, sier Kristine Mesgrahl, som er spesialrådgiver ved Nordre Follo bibliotek, avdeling Kolben.

Viken ble stengt ned tirsdag forrige uke, men butikker fikk lov til å selge varer og tjenester via løsninger som "Klikk og hent"/"Bestill og hent" eller "Take away". Lokalbiblioteket i Kolben har også mulighet for dette.

– Biblioteksystemet vårt er allerede tilpasset for "Bestill og hent", og med litt ommøblering og avstenging av bibliotekrommet har vi fått til en smittevernmessig trygg løsning, sier Mesgrahl.

Hun påpeker at akkurat samme tilbud finnes i bibliotekets avdeling i Ski.

PÅSKEKLARE: Hentetider i påsken: mandag 29.-torsdag 30. mars: klokken 11.00-19.00, onsdag 31. mars: kl. 09.00-12:00, stengt: torsdag 1. april-mandag 5. april. Foto: Nordre Follo bibliotek, avdeling Kolben

Hun sier biblioteket i Kolben har åpent for "Bestill og hent" i bibliotekets vanlige betjente åpningstider. Les mer om åpningstidene til vanlige og i påsken i faktaboksen nederst i saken.

To ansatte på vakt

– Du kan ikke oppholde deg på biblioteket utover den tiden det tar deg å hente og levere. Husk også at du må holde minst to meters avstand til andre, sier Kristine Mesgrahl.

GODT MERKET: Smittevern er godt ivaretatt i bibliotekets lokaler i Kolben. Foto: Yana Stubberudlien

To ansatte er på vakt hver eneste dag i bibliotekets åpningstider, og hjelper til ved behov.

– Alle som ønsker å låne bøker, filmer eller fritidsutstyr hos oss kan søke det de ønsker på bibliotekets nettsider og bestille alt gjennom det digitale biblioteksystemet, sier spesialrådgiveren på biblioteket.

Ifølge henne er det vanlig med rundt 400 besøkende på biblioteket. Cirka en fjerdedel av disse benytter "Bestill og hent"-løsningen.

– Mandag formiddag hadde vi 120 bestillinger. Det er også mange som bestiller mye til påske ved å kontakte oss på telefon 66 81 50 50, sier Mesgrahl.

SETTER STOR PRIS: Astrid Hamre (78) fra Kolbotn setter stor pris på løsningen med "Bestill og hent". Det er veldig bra at biblioteket tilbyr "Bestill og hent". Jeg er ikke så ofte innom biblioteket nå på grunn av høye smittetall. Jeg er ikke vaksinert ennå og er derfor veldig forsiktig, sier 78-åringen. Foto: Yana Stubberudlien

Har du alt til påskeferie?

BUA, som tilbyr gratis utlån av utstyr til vintersport og friluftsliv i tillegg til ulike typer verktøy, spill, selskapsutstyr og mye mer, har egne hentetidspunkt (se faktaboksen). Det er fordi utstyret skal gjøres klart og fraktes ned i foajeen før henting der.

Når det gjelder innlevering, er alt veldig enkelt. Du kan levere alt i metallkassen utenfor inngangen til Kolben eller i biblioteket.

HENTING I FOAJEEN: BUA-utstyr kan hentes i Kolbens foajé i første etasje mandag til torsdag fra kl. 16 til kl. 19, fredag kl. 13 til kl. 15 og lørdag fra kl. 11 til kl. 15. På bildet kan du se Erling Bjarkø og Tommie Berkani fra BUA. Foto: Yana Stubberudlien.

Låneønsker og tips?

Kristine Mesgrahl påpeker også at ansatte ved biblioteket og BUA hjelper gjerne alle som ikke vet akkurat hva de vil låne. Hun anbefaler også å lese bibliotekets siste nyhetsbrev, som har mange gode anbefalinger til både barn og voksne.

PÅSKETIPS: Sjekk bibliotekets nyhetsbrev for påsketips. Foto: Nordre Follo bibliotek, avdeling Kolben

– Det går også an å sende inn låneønsker gjennom biblioteksystemet, på e-post eller på telefon. Vi plukker frem det som er bestilt gjennom hele dagen og sender ut hentemelding når bøkene/materialet kan hentes. Lånerne kommer med lånekortet og låner selv på våre automater, sier Mesgrahl.

Hun sier at alle andre tjenester som biblioteket vanligvis tilbyr dessverre er stengt.

– Alle arrangementer er avlyst og både meråpent og lesesal er utilgjengelig. Vi tilbyr heller ikke mulighet for PC-bruk, utskrift, kopiering eller skanning, sier Mesgrahl.

Åpningstider for "Bestill og hent" på Nordre Follo bibliotek i Kolben:

  • Bibliotekene er stengt, men de har åpent for Bestill og hent i vanlig betjent åpningstid: klokken 11:00 til 19:00 mandag til torsdag og klokken 11:00 til 15.00 fredag til lørdag.
  • Hentetider i påsken: mandag 29.-torsdag 30. mars: klokken 11.00-19.00, onsdag 31. mars: kl. 09.00-12:00, stengt: torsdag 1. april-mandag 5. april.
  • Du kan levere i innleveringskassene utenfor Kolben og i kinofoajeen på Ski Storsenter. Vi sender ingen purringer mens vi er stengt.
  • Du kan bestille bestemte bøker, eller be biblioteket om å skreddersy en ønskepakke til deg utfra din smak og behov.
  • Er du i karantene, eller har av andre grunner ikke mulighet til å hente din bestilling? Ta kontakt med biblioteket, så ordner de med hjemkjøring av dine lån.
  • Det er også Bestill og hent i BUA. Til påske er det utvidet lånetid, og alt utstyr kan beholdes til etter påske.
  • Bestill utstyr i Bibliofil-appen eller på kolbenbibliotek.no. Når du har fått hentemelding, kan du komme og hente. Merk at hentefrist for BUA-utstyr er én dag – hent utstyret senest dagen etter at du får hentemelding.
  • Utlån av bestilt utstyr og innlevering skjer i Kolbens 1. etasje i følgende tidsrom: mandag-torsdag kl. 16-19, fredag kl. 13-15 og lørdag kl. 11-15. For påsken: Lørdag 27. mars: kl. 11-15, mandag 29. mars: kl. 16-19 og tirsdag 30. mars: kl. 16-19.
Powered by Labrador CMS