HJEMME: – Kolben er mitt første hjem. Jeg elsker biblioteket! Jeg håper de beholder de viktige tingene her når Oppegård og Ski slås sammen, sier hun.

Frivillig pensjonist

Etter 12 år som «Frivillighets-damen», har Bibbi Neergaard (70) blitt pensjonist!

Publisert

Omtrent tre måneder har gått siden Bibbi Neergaard (70) ga fra seg stillingen som leder av Frivillighetssentralen i Oppegård kommune.

Det er nå Ida Madeleen Moe som skal styre frivillighetsskuta videre, og Neergaard kan ta seg en velfortjent pause. Men hun kommer nok ikke til å forbli i sofaen fremover!

Mange å drikke kaffe med 

HUMØR: Bibbi snakker om viktigheten av å kunne le, og se det komiske i selv de tristeste situasjoner. Hun mener det er en overlevelsesstrategi som funker godt.

Det er altså slutt på Neergaard sine daglige turer til andreetasjen i Kolben, hvor Frivillighetssentralen hører til.

– Hva jeg skal bruke tiden min på nå, har jeg ikke rukket å tenkt på! Det er mange som vil ta en kaffe med meg, sier hun og ser utover Kolbotnvannet.

Les også: Nytt støttesenter for kriminalitetsutsatte i hjertet av Nordre Follo

Og dét har hun jo tid til nå! Neergaard har ledet Frivillighetssentralen siden 2005, men i september ble hun 70 år, og valgte med det å gå av med pensjon.

Humor i mørket

Å gjøre denne jobben har ikke vært bare enkelt. Til daglig har hun jobbet med rus, voldtekt, overgrep, sorg og død.

Men Bibbi fant fort ut at hvis man skulle overleve her, måtte man ha en god dose humor og selvironi.

– Uten humor hadde jeg ikke overlevd i denne jobben! Det er viktig å kunne se det humoristiske også i de mørkeste situasjoner, sier hun.

Les også: Nå er Oppegård og Ski Høyre historie

Hun jobbet i Utekontakten i kommunen i 20 år før hun i 2005 fikk tilbud om stillingen som leder av Frivillighetssentralen.

– Og da sa jeg selvfølgelig ja!

HJEMME: – Kolben er mitt første hjem. Jeg elsker biblioteket! Jeg håper de beholder de viktige tingene her når Oppegård og Ski slås sammen, sier hun.

Saken fortsetter under bildet. 

Viktig nettverk

Noe av det Bibbi har jobbet med, er å gi folk en vei tilbake fra rusen.

– Mange ramler rett tilbake selv om de har fått tildelt en leilighet fra kommunen. Da må vi finne ut av hvorfor, og det helt klart at det ikke er nok å bare tildele dem husly. De trenger noe mer, sier hun engasjert.

Les også: Sylvi Graham synes Stortinget var en fantastisk arbeidsplass

FRIVILLIGHETENS KJERNE: Det er i Kolben at Frivillighetssentralen hører til.

Bibbi har gjort sitt ytterste for å gi disse menneskene et nettverk: mennesker de kan møte og forplikte seg til, skape en stabil og trygg hverdag.

Saken fortsetter under bildet. 

Frivillig sjel

For Bibbi Neergaard er frivillighet en del av henne uansett om hun jobber med det eller ikke.

– Å si at «dette er ikke mitt bord», og bare gå unna, kunne jeg ikke gjort. Hvis jeg ser at noen trenger hjelp, ja, det kan være å bare hjelpe noen å bære noe, så bretter jeg opp ermene og hjelper til.

Les også: Mulighetens dag

PS: Visste du at Bibbi også er manusforfatter? Bli bedre kjent med henne i vår juleavis!

Powered by Labrador CMS