IKKE HELT I MÅL: Datasystemet som skal gjøre hverdagen lettere, vil foreløpig ikke samarbeide helt.
IKKE HELT I MÅL: Datasystemet som skal gjøre hverdagen lettere, vil foreløpig ikke samarbeide helt.

Datatrøbbel på biblioteket

2. mai skulle alt være på plass, men bibliotekets nye datasystem spiller fortsatt ikke helt på lag.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 2. mai re-åpnet bibliotekene i Kolben og i Ski med et nytt felles biblioteksystem. Dessverre har det oppstått en del uventede problemer med det nye systemet, som fortsatt ikke er helt i mål

Leikny Wiersholm Egeland, virksomhetsleder i Nordre Follo kommune, forteller at det jobbes hardt for å få ting på plass. Foreløpig kan hun imidlertid ikke gjøre annet enn å be om litt mer tålmodighet fra leselystne innbyggere.

POSITIV: Leikny Wiersholm Egeland, virksomhetsleder i Nordre Follo kommune, prøver å ta datatrøbbelet med et smil.
POSITIV: Leikny Wiersholm Egeland, virksomhetsleder i Nordre Follo kommune, prøver å ta datatrøbbelet med et smil.

– De lovte oss at alt skulle være på plass 2. mai, men det er det dessverre ikke. Vi vet ikke helt når det vil være helt i orden, men vi vet at det jobbes hardt fra flere parter. De prøver alt de kan å løse det, men det er komplekse systemer som skal «snakke sammen», og det gjør de foreløpig litt dårlig, sier Wiersholm Egeland.

Hun legger til at hun takker innbyggerne for tålmodigheten de har vist i perioden biblioteket har vært stengt, men at de trenger at folk er tålmodige enda litt til.

– Vi takker for tålmodigheten hos alle hyggelige lånere som har vært innom oss denne uka, og ser fram til at systemet skal falle ordentlig på plass, slik at vi kan gi dere et enda bedre tilbud!

Vil spre info

Biblioteket har publisert følgende informasjon på sin nettside, som de har bedt oss i Oppegård Avis om å dele med våre lesere:

- Mange av bøkene våre har fått feil strekkode i det nye systemet, og det er derfor en del problemer med innlevering. Dersom du har levert bøker og det ikke har blitt registrert, er det altså ingen grunn til bekymring – det skyldes sannsynligvis at vi ikke har fått rettet opp i dette problemet ennå.

- Automatene våre fungerer delvis, men også her har vi utfordringer. Vi som jobber på biblioteket følger med og hjelper deg med utlån og innlevering. Vi er også til stede på selvbetjent tid, slik at du kan få hjelp da.

- Meråpent bibliotek er dessverre foreløpig ikke tilgjengelig.

- Nye nettsider er på vei! Vi jobber for å få opp en enkel løsning, slik at du som låner kan logge deg inn for å se dine lån, reservere og fornye materiale. Etter hvert vil all informasjon bli flyttet over til de nye sidene.

Powered by Labrador CMS