NY BIBILIOTEKSJEF: Linda Rasten har lang erfaring som biblioteksjef. Nå gleder hun seg til å ta fatt på nye oppgaver på Kolbotn og Ski

Ny biblioteksjef

Denne uken startet Linda Rasten sin første uke som biblioteksjef i Nordre Follo. Her får du hennes Top 3 bøker å lese i sommer.

Publisert

Bibliotekene i Nordre Follo er større enn det det hun kommer fra. Det ser Linda Rasten på som en morsom utfordring, og hun gleder seg til å bli bedre kjent med området.

Godt mottatt

Rasten forteller at hun er blitt godt mottatt som ny biblioteksjef.

– De første dagene i ny jobb er jo alltid hektiske, men jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Nordre Follo, forteller den rykende fersk biblioteksjefen.

Men selv om hun er ny i denne stillingen, så betyr det ikke at hun er fersk i faget. De siste syv årene har hun jobbet som biblioteksjef i Vestby kommune. Nå ser hun frem til nye utfordringer.

Planen er å bli kjent med området og menneskene som bor og jobber her, før hun legger planen for videre utvikling. Men hun poengterer at hun ikke vil endre på det som allerede fungerer.

– Kommunen er opptatt av barn og unge, så det blir en fortsatt satsning, forteller hun.

SOMMERLES: Sommerles er en kampanje for barn på 1-7 trinn, men skolestartere er også velkommen. Påmelding kan du gjøre på nett.

Nordre Follo beundret for sin leselyst

Selv bor hun i Kråkstad, og kan fortelle at Nordre Follo er beryktet og beundret for sin leselyst.

– Nordre Follo er rå på Sommerles. Vi er best i regionen på å delta. Til og med skolestartere kan delta, for det teller like mye å høre på en lydbok eller å bli lest for, informerer Rasten.

Selv klarer hun ikke å velge ut en enkelt favorittbok, til det finnes det for mye bra der ute, men det er jo også det som er så fint med litteratur, poengterer hun.

– Det er så mange ting som treffer deg gjennom livet, så det vil hele tiden være nye favoritter som passer med der du er nå. Heldigvis. Det er jo en lesers evige jakt etter den neste store opplevelsen som gjør at du blir så innmari glad når den riktige boka kommer.

Men visste du at Sommerles ikke bare er for barna? Sommerles for voksne er et ekstra tilbud i Nordre Follo.

– Voksne kan også komme og få et skjema som du krysser av. Når skjemaet er helt fylt ut, får du en is, i tillegg til at du kan være med i trekning av en premie, forteller hun.

Nytt system

Rasten forteller at biblioteket har gått over til et nytt IT- system.

– Det har vært litt krøll med ting som ikke virker. Dette har roet seg nå, og systemene har begynt å virke. Hvis noen opplever problemer, eller synes det er vanskelig å forstå, oppfordrer biblioteksjefen til å ta kontakt.

Hun poengterer at systemet enda er under utvikling, men selv har hun gode erfaringer, ettersom de gjorde samme bytte i fjor når hun fortsatt fungerte som biblioteksjef i Vestby.

– En av fordelene med det nye systemet er at mange i Viken har begynt å bruke samme system, da blir det enklere for alle, sier hun.

GLAD I TEGNESERIER: Vår nye biblioteksjef er glad i tegneserier. Her er hennes Top 3 sommerlektyre.

Biblioteksjefens Top 3 bøker å lese i sommer

1. Hva er ytringsfrihet, Anine Kierulf

Kort og oversiktlig om prinsippene bak ytringsfrihet, og diskusjonene som kan oppstå når den blir vanskelig. Biblioteksjefen kan avsløre at bibliotekarer ofte er glade i tynne bøker (som denne) om viktige tema.

2. Heartstopper, Alice Oseman

Vår nye biblioteksjef viser seg å ha en forkjærlighet for tegneserier. Heartstopper er en serie tegneserier som handler om to gutter som finner hverandre på videregående. Tegneserien er også blitt til serie på Netflix. Rasten forteller at selv om serien er gitt ut for unge, så smeltet den hjertet til den nye biblioteksjefen. Siden den tar opp mye skeiv problematikk er det jo også en bok som passer godt denne måneden, sier hun.

3. Sløve Hester, Mick Herron

Krim. Boken handler om folk som har tabbet seg ut i etterretningstjenesten (MI5) i England. Når de stues sammen i et hus, ender de selvfølgelig opp med å rote seg bort i saker, avslutter biblioteksjefen.

Powered by Labrador CMS