STIKK INNOM BIBLIOTEKET I SOMMER: Bibliotekarene Hilde Sjølset, Hans Martin Enger og Inger Astrid Nagel-Alne (50) ved Oppegård bibliotek byr på mange flotte bøker.
STIKK INNOM BIBLIOTEKET I SOMMER: Bibliotekarene Hilde Sjølset, Hans Martin Enger og Inger Astrid Nagel-Alne (50) ved Oppegård bibliotek byr på mange flotte bøker.

– Finn din feriebok

Sommer er tid for pause, men det er også tiden for å lese alle bøkene du burde lest. Våre bokanmeldere står klar til å hjelpe deg med å finne sommerlektyre.

Publisert

– Sommerferie er lesetid. Barna har oppdaget dette for lengst og er godt i gang med årets Sommerles, en nasjonal lesekampanje for barn som varer frem til 31. august, sier bibliotekar Hans Martin Enger (37) ved Oppegård bibliotek.

Sammen med bibliotekarene Hilde Sjølset (48) og Inger Astrid Nagel-Alne (50) inviterer han alle til det lokale biblioteket og gir gode tips til spennende bøker.

Les også: Motorpsycho til Kolben

Lesetips for voksne

For å komme i sommerferiemodus anbefales «Den svovelgule himmelen» av finlandssvenske Kjell Westö.

– Dette er en flott oppvekstroman med nerve og vakre naturskildringer, som passer best for deg fra 30 år og oppover, sier Inger Astrid Nagel-Alne.

Hun anbefaler også «Håndbok for vaskedamer» av Lucia Berlin, en god novellesamling om ulike damer i forskjellige ymse situasjoner som kjennes så ekte og så selvopplevd, samt «Maggie-min», nok en gjenoppdaget skatt fra forfatteren Betty Smith, med god barndomsskildring og litt mimring.

– En av mine favoritter er også Lina Wolffs «De polyglotte elskere». Dette er en mørk, humoristisk og tankevekkende roman som fikk den svenske Augustprisen i 2016.

For ungdom og voksne

Liker du å lese litt tykkere bøker, har Hans Martin Enger flere gode tips til deg:

– En av mine favoritter er «Metro 2033» av Dmitry Glokhovsky, en internasjonal bestselger om en episk historie fra vår nære fremtid. «Odinsbarn» av Siri Pettersen og «Marsboeren» av Andy Weir anbefales også på det sterkeste, sier han.

Lesetips for barn

Barne- og ungdomsbibliotekar Hilde Sjølset har plukket ut noen alternativer til de populære seriene for barn og unge.

– For barn i småskolen vil jeg anbefale superheltboken «Blåse» av Håkon Øvreås. Her er det mye dramatikk og spenst. «Alice Andersen» av Torun Lian anbefales også. Den handler om en åtte år gammel jente som er introvert, som er stille og engster seg for mye, sier bibliotekaren.

Hun anbefaler også «Ishavspirater» av svenske Frida Nilsson, et medrivende eventyr som leserne nesten ikke klarer å legge fra seg. Liker du tegneserien «Amuletten», vil du trolig like «Alene» av Gazzotti Vehlmann. De som liker å spille dataspill, vil like den nye spenningsserien «Kepler 62» av Bjørn Sortland.

Powered by Labrador CMS