Digital lesekampanje

ENKELT OG GRATIS: Bibliotekarene Kristine Mesgrahl og Guri Grimstad ved Nordre Follo bibliotek, avdeling Kolben, anbefaler alle å teste bibliotekets digitale tjenester i sommer. – «Lommeboka» er et helt bibliotek i lommen, helt gratis! sier de to bibliotekarene.
ENKELT OG GRATIS: Bibliotekarene Kristine Mesgrahl og Guri Grimstad ved Nordre Follo bibliotek, avdeling Kolben, anbefaler alle å teste bibliotekets digitale tjenester i sommer. – «Lommeboka» er et helt bibliotek i lommen, helt gratis! sier de to bibliotekarene.

– Få et helt bibliotek rett i lommen

Bibliotekarene Kristine Mesgrahl og Guri Grimstad håper mange innbyggere får glede av «Lommeboka» i sommer.

Publisert

Kristine Mesgrahl og Guri Grimstad ved Nordre Follo bibliotek, avdeling Kolben, inviterer alle til å bli med på den digitale lesekampanjen «Lommeboka» som Viken fylkesbibliotek har satt i gang i samarbeid med alle folkebibliotekene i fylket og med støtte fra Nasjonalbiblioteket.

      «Lommeboka»

  • Er en digital lesekampanje som Viken fylkesbibliotek har satt i gang i samarbeid med alle folkebibliotekene i fylket og med støtte fra Nasjonalbiblioteket.
  • Startet i uke 26 og vil gå gjennom sommeren.
  • Målet er å gjøre bibliotekets digitale tjenester bedre kjent.

Kampanjen, som har startet denne uken og vil gå gjennom sommeren, har som mål å informere innbyggerne i Viken om digitale bibliotektjenester.

– Med bibliotekets digitale tjenester har du tilgang til enorme mengder lesestoff, lyttestoff og film til enhver tid. Alt du trenger er en digital enhet som mobiltelefon eller nettbrett. Spesielt er dette kjekt nå som ferien er i gang, sier de to bibliotekarene.

De påpeker at det digitale biblioteket er åpent døgnet rundt, hele året. Med lånekort har du tilgang til alle bibliotekets tjenester. 

Trenger du lesestoff til ferien?  

– Nyt sommer og ferie med enkel tilgang til lesestoff.  Gjennom biblioteket har du tilgang til tusenvis av bøker, lydbøker, aviser, blader og filmer, sier Mesgrahl.

Hun sier alle bibliotekene i fylkeskommunen tilbyr et stort utvalg e-bøker som kan lånes gjennom appene BookBites og Libby: 

  • I appen BookBites kan du låne norske e-bøker og e-lydbøker. På startsiden får du aktuelle bokanbefalinger fra biblioteket. Appen er utviklet for å gi deg gode lese- og lytteopplevelser, og kan tilpasses dine ønsker.  
  • I appen Libby kan du låne engelske e-bøker og e-lydbøker. Her får du tilgang til engelskspråklig litteratur innen et bredt spekter av sjangre, med vekt på siste års utgivelser.  Hvis du får problemer med å logge inn i Libby anbefaler vi å ta kontakt med ditt lokale bibliotek. Her finner du en oversikt over bibliotekene i Viken.

400 dokumentarer og kortfilmer

Lånekortet er altså nøkkelen til bibliotekets digitale tjenester. Stikk innom biblioteket i Kolben eller et annet bibliotek i Viken hvis du ikke har et lånekort fra før. 

Du kan også opprette nasjonalt lånekort på nb.bib.no. Husk at tjenesten krever at du identifiserer deg ved hjelp av ID-Porten som blant annet MinID eller BankID. Med et nasjonalt lånekort har du tilgang til rundt 400 kortfilmer og dokumentarer. 

Via appen Filmbib eller via filmbib.no på pc kan du se filmer hvor som helst, når som helst.  

Aviser og blader fra over 100 land

Biblioteket gir deg også digital tilgang til tusenvis av aviser og blader fra over 100 land på mer enn 60 språk.

Gjennom appen PressReader kan du holde deg oppdatert på nyheter, lese interessante artikler eller dyrke din favoritthobby. Her er det noe for alle. 

Har du lyst til å dele budskapet om bibliotekets digitale tjenester, bruk gjerne taggen #lommeboka i dine sosiale medier.

Les også: – Finn din feriebok

 

 

 

Powered by Labrador CMS