UKENS BOKTIPS: Prisbelønt roman av Matias Faldbakken.

Bygderoman møter grøssende science-fiction og Frankenstein-tematikk

Hva skjer egentlig når man blander rødleire og kunstgjødsel i eltemaskinen og vekker noe nytt og ukjent til live? Ukens boktips blander eventyr, horror, mytologi og science-fiction med rå realisme.

Publisert Sist oppdatert

Ukens anbefaling fra biblioteket er en sikkelig «rysare» skal vi tro ukens anmelder, Hans Martin Enger. Denne gangen med hatten som bibliotekar på biblioteket i Kolben. 

«Vi er fem» 

av Matias Faldbakken

 Anbefalt av Hans Martin

I «Vi er Fem» møter vi en familie på fire som bor på Råset, ei bygd tre timer nord for hovedstaden. Etter en utsvevende ungdomstid har familiefaren Tormod landet trygt i rollen som stødig familiefar og ektemann. Men når nysgjerrigheten på potensialet som ligger i å blande rødleire og kunstgjødsel i eltemaskinen tar overhånd, våkner noe nytt og ukjent til live.

Verken voksne eller barn vet helt hvordan de skal forholde seg til det de har skapt, men en stund ser de ut til å ha kontroll. Og det er jo mange av de daglige gjøremål det er godt å få andre til å gjøre for seg...

ANBEFALER: Ukens tips kommer fra bibliotekar Hans Martin Enger

«Vi er fem» er en sjangerblanding av de sjeldne, hvor klassisk bygderoman møter grøssende science-fiction og Frankenstein-tematikk. Noe er både komisk og urealistisk, og godt er det, men det finnes elementer med skremmende overføringsverdi. For det er vel et og annet vi har funnet opp som vi ikke har helt kontroll på hvor vil føre oss, også.

Powered by Labrador CMS