GIR TIPS: Bibliotekarene på bibliotekene i Nordre Follo var henrykte over å få gi tips om gode bøker.

Ekspertenes bok-tips

Er du glad i å lese? I vår nye spalte «Ukas anbefaling fra biblioteket» får du hjelp til å velge riktig.

Publisert Sist oppdatert

Året er 2009 og NRK har fått kritikk fra den suksessrike forfatteren Anne B. Ragde om at NRKs sportssendinger inneholder for mye fotball.

Den legendariske kommentatoren Arne Scheie ble konfrontert med utspillet og leverer et av tidenes mest elegante sitater på strak arm:

«For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol; Det er for mange bøker på biblioteket også.»

Mange valg

For en som ikke helt vet hva han eller hun skal se etter, så kan det jo hende at Sølve Grotmol har et slags poeng. Det er i hvert fall MYE å velge mellom. Og hvis man ikke vet helt hva man ser etter og hva som er bra, så kan det fort bli feil.

Derfor har Oppegård Avis inngått en avtale med bibliotekene i Nordre Follo hvor målet er å tipse deg om gode bøker. Bøker de har lest selv og hatt stor glede av.

Målet er å gi deg minst ett godt tips hver uke, men denne uken slår vi på stortrommen og gir deg det dobbelte. Altså to.

Konseptet er som følger. Her får du ikke tips om bestselgere som Jo Nesbø og Abid Raja. Du får de skjulte perlene som du bør lese.

Vel bekomme!

Tips 1: Basseng-roman

Her er ukas første anbefaling fra biblioteket:

Julie Otsuka: Svømmerne

Oktober, 2023

I et basseng flere meter under bakken finner en gruppe hobbysvømmere fred fra hverdagens larm. Her svømmer de i sine faste baner, i sitt vante tempo, med myke armtak og sterke fraspark. Helt til det en dag oppdages en uforklarlig og ugjenkallelig sprekk i bassenggulvet. En av svømmerne er Alice, en eldre kvinne som klamrer seg til minnene om livet hun har levd: om mannen hun elsket, barnet hun mistet, dagene i japansk-amerikansk interneringsleir under andre verdenskrig. Samtidig forsøker hennes voksne datter å nærme seg moren før hun forsvinner inn i glemselen for godt. "Svømmerne" er en roman om mødre og døtre, tap og erindring - og om å være langt hjemmefra, på så uendelig mange måter.

Boka passer for deg som har lyst til å utforske samhold, glemsel og levd liv.

LOKAL PROBLEMSTILLING: I «Svømmerne» oppdages det et problem lokale svømmere kanskje kan kjenne seg igjen i.

Tips 2: Langreist krim

Garry Disher: Dragemannen

Aschehoug, 2022

Vi er i Melbourne, Australia, nærmere bestemt halvøya Mornington rett utenfor Melbourne.

Førstebetjent Hal Challis i kriminalpolitiet får beskjed om et nødanrop fra kvelden før. En ung kvinne ringte fra Old Peninsula Highway, og siden har ingen sett henne. Dette foruroliger Hal, for det er ikke lenge siden at en annen ung kvinne ble funnet voldtatt og drept i veikanten. Og riktig nok; også denne kvinnen blir til slutt funnet drept, og politiet forstår at de har en seriemorder gående løs.

Hal, kollegaen Ellen Destry og resten av teamet kjemper mot klokka for å finne drapsmannen før han slår til igjen. Eller har han allerede gjort det?

God, «gammeldags» politikrim med interessant persongalleri, gode miljøskildringer og spennende plot.

BONUS: Vil du ha mer krim fra «Down under»: Mørk kyst – Peter Temple, Krattlandet - Chris Hammer, Tørke - Jane Harper

Powered by Labrador CMS