UKAS BOKTIPS: Ukens tips kommer fra Therese (til venstre).

– Boka tar oss tilbake til middelalderens Norge

Ukas anbefalning fra biblioteket er spesielt for den historieinteresserte. 

Publisert

Hver uke leverer bibliotekarer fra Nordre Follo bibliotek anbefalinger om bøker de synes du bør lese. Du vil ikke nødvendigvis finne internasjonale storselgere, men samtlige bøker er anbefalt av en eller flere av de lokale bibliotekarene.

Lill Heidi Opsahl: Glassdronningen

Forlagshuset i Vestfold, 2022.

Anbefalt av: Therese 

Denne boken tar oss tilbake til middelalderens Norge og fortelles av en storbondedatter fra vestlandet, Katarina Sigurdsdatter, som kan ha hatt et forhold til Håkon V Magnusson, konge fra 1299-1319. Romanen handler en del om deres forhold, men den er mer en fortelling om Norge i middelalderen og datidens skiftende allianser og brutale maktspill, enn en kjærlighetsroman. Middelalderen omtales ofte noe feilaktig som en mørk tidsalder, men denne historien får frem den fargerike tidsepoken den også var – spesielt når det gjaldt kunst og utsmykning, og forholdet mellom Norge og resten av Europa. Enkelte av personene er fiktive, men mange av dem har levd i virkeligheten. Det er fascinerende hvordan de i denne boken trer frem som levende mennesker.

Anbefales for historieinteresserte og for de som har lest Kristin Lavransdatter f.eks. Forfatteren er kunsthistoriker og innehar ekspertise når det gjelder middelalder

Powered by Labrador CMS