ALLE KAN LEIE: Khanh Thanh i Framtiden I Våre Hender Oppegård, bibliotekssjef Aase-Liv Birkenes og bibliotekar Hans Martin Enger er mektig stolt av BUA-tilbudet. Nå håper de folk skaffer seg leiekort og benytter seg av gratistilbudet.

Lei utstyret for helgeopplevelsen helt gratis!

Lyst til å finne på noe gøy i helgen? Ikke planlegg for mye før du har lest hva BUA kan tilby deg uten at det koster en krone!

Publisert

Glem innkjøp av turutstyr, fiskesaker, sykler, triksebikes og annet dyrt sportsutstyr. Nå kan du leie det helt gratis! Enten du vil kose deg noen timer eller en hel uke, så er det bare å stikke innom BUA i Kolben!

Stor investering

MYE FORSKJELLIG: Hans Martin Enger viser frem utstyr som du kan leie.

– Det er første gangen jeg har vært så glad for å bruke så mye penger, ler Khanh Thanh i Framtiden I Våre Hender Oppegård.

Organisasjonen har akkurat investert skikkelig i kvalitetsutstyr for opplevelser for folk flest. Fra nå av kan du ta med deg lånekortet, og leie deg alt fra turustyr til sykler, triksesykler, skateboard, fiskestenger og annet fritidsutstyr.

– Vi synes det er fint å kunne tilby et slikt tilbud til folk her i Oppegård. Det er mange som liker å gå på tur, men innkjøp av utstyr er veldig dyrt, eller man har det kanskje ikke tilgjengelig der og da. Nå kan du bare ta med deg lånekortet og låne kvalitetsutstyr til deg selv, vennene eller hele familien, sier han.

– I tillegg er dette en veldig god motvekt til forbrukskulturen. Vi setter aktivitetene og ikke innkjøpene i fokus for opplevelsen. Her kan man komme og låne komplett utstyr, sier Hans Martin Enger i Oppegård bibliotek.

SYKLER TIL ALLE: Utenfor Kolben står en rad med flunkende nye sykler av alle slag som du kan låne helt gratis!

Som å leie bøker

På mange måter fungerer BUA-ordningen som utlån av bøker, forteller biblioteksjef Aase-Liv Birkenes.

For å benytte deg av BUAS tilbud, må du skaffe deg et BUA-lånekort. Dette er akkurat som et vanlig lånekort, men du må skrive under på et ansvarsark for utstyret du låner.

Deretter henvender du deg til personalet, forteller hva slags utstyr du ønsker deg, og så får du en nøkkel til utstyret, og kan legge i vei.

I tillegg er det en digital-løsning som gjør det enda enklere å se tilgjengeligheten hjemmefra.

– Alt utstyret er registrert i bibliotekets kataloger, slik at du kan gå inn på bibliotekets hjemmesider hjemmefra, se hva som er tilgjengelig av utstyr før du legger ut på tur. Du kan også for eksempel stikke rett fra torget her ute og opp for å sjekke hva som er ledig. Utstyret kan du ha i inntil en uke, sier Birkenes og Enger.

TOPPMODERNE: Det er utstyr av alle sorter å leie, med alt hele familien trenger til mange forskjellige opplevelser, og mer kommer!

Klikk her for å sjekke tilgjengeligheten på utstyr!

Powered by Labrador CMS