MYE PÅ GANG: Det blir selvfølgelig kakao og boller under Kafé Boka, men det er langt fra det eneste som skjer under årets Litteraturfestival!
MYE PÅ GANG: Det blir selvfølgelig kakao og boller under Kafé Boka, men det er langt fra det eneste som skjer under årets Litteraturfestival!

Hyller litteraturen i flere dager til ende

Det er mye som skjer under Litteraturfestivalen! Les programmet og hva du kan oppleve akkurat nå!

Publisert

- Vi markerer oss sterkere når vi går ut samlet, mener Hans Martin Enger ved biblioteket på Kolben.

Sammen med 22 andre bibliotek i Akershus lages det  i disse dager litteraturfestival med litt av hvert på menyen!

Mye spennende som skjer

Mesteparten av arrangementene settes opp av det lokale biblioteket. 

KOMMER HJEM: Lisa Aisato er klar for Litteraturfestivalen!
KOMMER HJEM: Lisa Aisato er klar for Litteraturfestivalen!

– En av de spennende tingene vi gjør på Kolben er at vi har en egen utstilling med illustratøren og forfatteren Lisa Aisato, forteller Enger.

Hun bidrar også som forteller for de unge.  Hun er oppvokst på Kolbotn, og  ble i fjor kåret til en av de ti beste norske forfatterne under 35 år av Morgenbladet.

– Bøkene hennes er blant de mest populære barnebøkene hos lånerne våre, opplyses det på Facebooksiden til biblioteket, og de lover store og små:

– Søndag den 30. oktober kan du oppleve fortellerstund med henne, sier Enger, som også ser stort frem også til DELTA-søndagen, hvor Aisato vil være en del av arrangementet.

PS! Klikk her for å besøke Aisatos hjemmeside!

Mye godt før dette også!

Det blir også det siste arrangementet på Kolben under Kulturfestivalen. Men bibliotekar Enger lover at de skal være flinke til å finne på nye arrangement, også av den typen du kan vente på et bibliotek.

KOMMER: Jan Erik Wolds opptreden under Litteraturfestivalen kommer garantert til å bli en høydare!
KOMMER: Jan Erik Wolds opptreden under Litteraturfestivalen kommer garantert til å bli en høydare!

Det var lørdag den 22. oktober at startskuddet gikk for årets festival, som markeres også på andre folkebibliotek i hele Akershus,

Det meste av programmet er utformet spesielt for hvert bibliotek, mens noen forfattere er på turne over hele fylket. Det siste gjelder Anette Mûnchs bok: Badboy: Steroid, som nå presenteres som multimedia.

–  Jeg ser med glede fram til  Jan Erik Volds konsert fredag, sier bibliotekar Hans Martin Enger. Sammen med gitaristen  Kåre Virud skal Vold presentere en samling klassiske norske tekster med blå toner hentet fra amerikansk musikk.

Av andre godbiter nevnes også Peter Pan-dag og Kafé Boka for de yngste, for å nevne noe. Se det komplette programmet under her!

Her er programmet!

Vi har satt opp programmet for årets Litteraturfestival i rekkefølge, og er ganske sikker på at du vil finne noe du liker! 

 • 22. oktober kl. 13.00-14.00:  Åpning av litteraturfestivalen i Akershus 
  Litteraturfestivalen arrangeres i alle bibliotekene i Akershus med åpning lørdag 22. oktober. Det blir også åpning av festivalutstilling med illustrasjoner av Lisa Aisato. Utstillingen vil stå til søndag 30. oktober. 
 • 25. oktober kl. 12.00-13.00: "Badboy: Steroid". Annette Münch 
  Hvor langt er du villig til å gå for å få en perfekt kropp? Selveksponering og kroppspress kan få selv den sterkeste til å gi etter for lettvinte løsninger. Annette Münchs brageprisvinnende bok "Badboy: Steroid" baserer seg på samtaler med unge brukere av anabole steroider. Her presenteres romanen som en multimediaproduksjon. 
 • 26. oktober kl. 11-11.40: Fortellerstund: Vi fabler med Æsop
  Anne B. Ragde har laget nye versjoner av Æsops fabler, morsomt illustrert av Bendik Kaltenborn. Fra 3 år. 
 • 26. oktober kl. 12.15-12.30: Litterært kvarter
  En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk. 
 • 26. oktober kl. 14.30-16.00: Kafé BoKa
  Velkommen til Kafe BoKa, en bokkafé for ungdom fra 13-19 år, samt en egen avdeling fra femte til syvende trinn. Boller og Kakao. Vi anbefaler hverandre bøker. Noen ganger har vi quiz eller vi spiller Xbox Kinect. Et par ganger i halvåret ser vi film basert på en bok. Da diskuterer vi hvordan vi opplever forskjellen mellom leseopplevelsen og filmen. Det blir servering av boller og kakao til de som er der fra starten av. 
 • 28. oktober kl. 19-21: Norske klassikere i blå toner - fra Peter Dass til Bjørn Aamodt. 
  Jan Erik Vold og Kåre Virud presenterer kjente norske dikt fra de siste 300 årene, i en musikalsk ramme av gospel, blues, country og folkevise, påvirket av blåtonene vi har fått fra amerikansk musikk. I samarbeid med Kolben kulturhus, bill. 280,- 
 • 29. oktober kl. 12.00-13.00. Peter Pan-dag
  Vi varmer opp til premiere på OPALs familieforestilling Peter Pan med en hel formiddag fylt av Peter Pan-aktiviteter! Kom gjerne i kostymer! Fredag 4. november er det premiere på OPALs familieforestilling Peter Pan. Vi varmer opp til forestillingsstart denne lørdagen og fyller den med Peter Pan-aktiviteter. Kom gjerne i kostymer! Enten som Peter Pan, lille Tingeling eller kanskje skumle Kaptein Krok! Opal vil vise et lite utdrag fra sin forestilling. Det blir t egnekonkurranse der barna kan vinne billetter til en av Opals forestillinger og du får en sniktitt bak kulissene til Peter Pan forestillingen.
 • 30. oktober kl. 13.00-15.00: DELTA-søndag m/ Lisa Aisato
  Kom og bli kjent med mennesker fra ulike kulturer. Vi legger opp til møte og samtale mellom innbyggere med variert bakgrunn og nasjonalitet. Vi serverer gratis lunsj, kulturelt innslag og legger til rette for samtaler, lek og spill. Denne søndagen møter du også illustratør, forfatter og billedkunstner Lisa Aisato. DELTA arrangeres også søndag 20. november. 
 • 30.oktober kl. 14.30-15.30: Fortellerstund med Lisa Aisato 
  Lisa Aisato er illustratør og barnebokforfatter – og hun er fra Oppegård. Kom, se og lytt når hun forteller fra sine bøker. 
Powered by Labrador CMS