LOKAL FORFATTER: Mattis Øybø fra Tårnåsen debuterte som forfatter i 2003. «Elskere» er hans fjerde roman. Den handler om utroskap og tiden rundt den 22. juli 2011, men også om kont- rasten mellom en kollektiv sorg og en privat sorg.

Kom på forfattermøte med Mattis

Torsdag 9. mars kan du bli med på en spennende samtale om forfatterskap, litteratur, selvbiografiske romaner, sorg, den 22. juli og hemmeligheter.

Publisert

Denne gangen får Oppegård bibliotek besøk av den lokale forfatteren, kritikeren og redaktøren fra Tårnåsen, Mattis Øybø (45), som er aktuell med romanen «Elskere».

Sammen med sin gode venn, forfatteren og journalisten Jens M. Johansson (45) fra Oslo, vil Øybø gi deg en sjelden anledning til å komme inn i hodet på en redaktør og en forfatter, og ikke minst lære om hvordan bøker skrives.

Les også: Fra KORK til KoKo

– Arrangementet holdes i bibliotekgalleriet i Kolben. Det starter klokken 19.00 og varer i en time, sier bibliotekar ved Oppegård bibliotek,
Inger Astrid Nagel-Alne.

For å være sikret plass anbefaler hun å stikke innom biblioteket for å få gratisbillett.

Fire samtidsromaner

Mattis Øybø har alltid vært glad i å lese, men det viktigste for ham var å studere litteratur.

STILLER OGSÅ OPP: Siden 2002 har Jens M. Johansson utgitt flere romaner. Hans siste roman «Et godt liv» kom i 2016.

– Det var viktig for meg å komme i kontakt med flere unge forfattere slik at vi kunne ha en kontinuerlig samtale om litteratur, sier 45-åringen fra Tårnåsen, som er en familiefar til tre barn.

Han har studert litteraturvitenskap, tysk og medievitenskap ved Universitetet i Oslo, og siden 2001 har han vært ansatt som redaktør i Tiden Norsk Forlag. To år senere debuterte Øybø som forfatter med romanen «Alle ting skinner», som handler om en terroraksjon i Oslo.

Les også: Knallbra UKM! Se bildespesial!

Romanen «Ingen er alene» (2007) handler om et religiøst sekt som trodde på verdens undergang, mens «Karin og Kareem» (2009) er en kjærlighetsroman. Romanen «Elskere», som ble utgitt i fjor høst, er Øybøs fjerde roman og handler om tiden rundt den 22. juli 2011. 

– Å skrive bøker er en helt unik måte å komme i kontakt med sine egne tanker, men det er også en veldig fin måte å være alene på, sier Øybø.

Powered by Labrador CMS