MYE I VENTE: Den som er glad i biblioteket har mye å glede seg til de neste ukene.
MYE I VENTE: Den som er glad i biblioteket har mye å glede seg til de neste ukene.

Tett program på biblioteket i Kolben

Brettspillkveld, filosofi, strikking og en dose Jon Fosse er blant høydepunktene de neste ukene.

Publisert

Tradisjonen tro pleier Oppegård Avis å bringe oversikten over hvilke aktivitetet som er planlegt på vårt lokale bibliotek. Og etter en velfortjent julepause, er det et spekket program folk nå ha i vente.

Ikke rart bibliotekarene gleder seg.

– Vi både gleder oss og er stolte over alt som skal skje de kommende ukene, gliser Unni Øien-Andersen

Det er ikke småtteri folk kan få oppleve.

– Vi får blant annet besøk av Lena Lindstrøm som har skrevet «Ekko», Trude Lorentzen som har skrevet «Quislings koffert» og Cecilie Seiness, mangeårig redaktør for Jon Fosse og biograf, som holder foredrag om Fosse, begynner hun.

Fosse er selvsagt alltid aktuell på sett og vis, men populariteten har selvsagt tatt av noe voldsomt etter at nordmannen ble tildelt Nobelprisen i litteratur på tampen av 2023.

Mye kult i vente

Det er imidlertid flere godbiter å glede seg til.

– Mark Fuhrmann bor på Kolbotn og har padlet the greater loop, 11.000 km i Canada og USA – han kommer til oss to kvelder for å fortelle om turen. Mariko Miyata-Jancey kommer med boka «Mieko danser» - og i tillegg har historielaget foredrag, sier hun og tar et pust.

– Ja, og vi har faste aktiviteter ukene igjennom med lokale samarbeidspartnere, minner hun oss om.

Da er det selvsagt verdt å nevne fredagens Brettspillkveld, Strikk og lytt, litterært kvarter og de ulike filosofi-samlingen som surrer og går i løpet av året. Du finner fullt program ved å klikke på denne linken.

Powered by Labrador CMS