ISJ, DA: Sjåføren av denne bilen hadde glemt å lukke bakluken.

Her bryter han loven

– Ikke innafor, sier politiet om denne kjøringen på Tårnåsen.

Publisert

Kjøreturen på Tårnåsen gikk ikke helt som planlagt for denne sjåføren, som åpenbart ikke hadde sjekket bakluken på varebilen sin før han dro ut på kjøreturen.

På videoen, som du kan se i videovinduet øverst i saken, ser du bakluken vipper opp og ned under kjøreturen på Tårnåsen. Inne i bilen er det løse gjenstander overalt.

– Fryktet at løse gjenstander skulle falle ut

Det er en av oavis.nos lesere som har sendt oss denne videoen. Innsender ønsker å være anonym, men forteller om kjøreturen.

ISJ, DA: Sjåføren av denne bilen hadde glemt å lukke bakluken.

– Det var veldig mye løse små og store deler der, som verktøykasser og lignende inne i bilen. Jeg tenkte at her vil det garantert falle ut noe, sier innsenderen.

– i starten så jeg etter planker eller lignende som kunne forklare at bakluken var åpen, men jeg så ikke noe slik. Så enten har vi en ekstremt lat håndverker som ikke gidder å lukke bakluka, eller så var det en forglemmelse som kunne blitt kostbar, sier innsenderen.

– Ikke innafor

– IKKE INNAFOR: Terje Tutturen er trafikkrådgiver i Øst politidistrikt. Han har sett videoen fra vår innsender.

Rådgiver for trafikk i Øst politidistrikt, Terje Tutturen, har sett videoen, og forteller at den ikke er innenfor lovverket hva gjelder sikring av last i bil.

– Gods skal ikke forskyve seg eller kunne falle av under kjøring. På et generelt grunnlag sier loven at hvis last stikker over en meter ut bak skal det på dagtid merkes med en egnet sylinder eller lignende i rødt eller hvitt. Størrelsen skal minst være 250 kvadratcentimeter. I mørke eller dårlig sikt skal det være en ikke blendende lampe, sier Tutturen. 

– Denne bakluka på kjøretøyet er nok over en meter. Ingen last må dekke over kjøretøyets kjennemerke.  På denne filmen ser vi at kjennemerket sitter på bakluka som ikke er sikret og beveger seg opp og ned. Denne transporten er ikke innenfor det som er kravet til sikring av last, sier han.

Heldigvis gikk det bra denne gangen, men dette kan uansett være en god påminner om å sjekke kjøretøyet og lasten før man legger ut på lokalveiene.

Powered by Labrador CMS