HUSK SJEKKLISTEN: Kjell Arne Bjone, Johan Toft og Asle Simensen, hos Bilsenteret Kolbotn ber deg sjekke over listen i denne artikkelen før du kjøper brukt.

De beste lokale bruktbiltipsene

Vurderer du å kjøpe bruktbil? Ikke gjør det før du har lest denne artikkelen.

Publisert

Det er mange som ikke ønsker å handle ny bil, og bruktmarkedet er stort, og ikke minst full av feller man kan gå i. Dette kan være feller som kan koste deg dyrt.

I skrivende stund er det ikke mindre enn 402 brukbil-annonser på salgsnettstedet finn.no tilhørende Oppegård. Det er nok mye bra der ute, men ikke alt er etter boken på alle bruktbiler der ute. 

Asle Simensen, Kjell Arne Bjone og Johan Toft hos Bilsenter Kolbotn har noen gode råd til deg som skal kjøpe bruktbiL.

Garanti og trygghet

MYE Å GJØRE: Kjell Arne Bjone, Johan Toft og Asle Simensen, hos Bilsenteret Kolbotn har hektiske dager.

Når folk skal kjøpe bil er de ofte opptatt av garantier og at valget de tar er et trygt brukbilvalg. Ifølge Bilsenteret Kolbotn er Toyota et av de mest etterspurte bruktbilmerkene.

– Toyota er en av de tryggeste bilene du kan kjøpe, sier Bjone.

De kommer selvfølgelig an på den enkelte bil, men skal de trekke frem noen «verstinger» blant bruktbilene er det Peugeot, Renault og Volkswagen med automat som først blir nevnt.

De presiserer at det er lurt å kjøpe bruktbil hos en forhandler og ikke privat.

– Man sparer ikke så mye på å kjøpe privat som man ofte tror, og man har ingen sikkerhet. Skal du kjøpe privat må du ha med en som virkelig kan bil, ikke bare en som tror han kan det, poengterer Bjone.

– BRUK FORHANDLER: Asle Simensen hos Bilsenter Kolbotn oppfordrer alle som skal kjøpe bruktbil til å bruke forhandlere.

Sjekk servicehistorikken

De viktigste tipsene de har er å holde seg til kjente merker, sjekke bruktbilgarantien og sørge for å kjøpe bilen et sted der det er mulig å få hjelp i ettertid. De er også enige om at dersom bilen har fulgt alle servicer tåler bilen en lengre kilometerstand. Det er derfor svært lurt å sjekke bilens servicehistorikk.

– Det er nok med én glipp i servicehistorikken. Det kan også være lurt å tenke på biler som holder seg i pris. Det er ofte biler folk trenger, som syvsetere og firhjulstrekkere. Der er det ikke så mye å velge mellom, påpeker Simensen.

STORT UTVALG: Det er mange modeller og merker å velge mellom på bruktmarkedet.

– Se på hvor bilen har gått. Er den bare små-kjørt i kommunen, eller har den kjørt lengre turer. Dieselbiler skal gjerne være kjørt litt hardt, og helst mer på tredje og fjerde gir enn femte og sjette, avslutter Bjone.

Diesel-hysteri

Bruktbil-guttene advarer mot dieselavgift-hysteriet.

Salget har gått nedover når det gjelder dieselbiler i det siste, det merkes i bruktbilbransjen. Hos Bilsenter Kolbotn har dieselbilsalget sunket med to tredjedeler i forhold til i fjor.

– Noen er fullstendig hysteriske når det gjelder dieselbiler i forhold til avgiften i Oslo, men selv med det verste scenarioet i forhold til dieselavgift har man spart mye penger på å kjøre dieselbil i forhold til bensin, sier Asle Simensen.

El og hybrid

Markedet har den siste tiden snudd mer og mer mot el-biler og hybrid-biler, og de er alle enige om at det ikke er miljøet folk tenker på først og fremst, når de velger seg denne typen biler fremfor diesel eller rene bensinbiler.

– Folk er opptatt av å spare penger. Hybridbiler er populære fordi avgiften er så lav. I og med at markedet dreier seg til el-bil og hybrid blir det mer nytt salg, vi merker at det selges mer nytt, og at markedet for bruktbil har gått ned, sier Simensen.

Gode bruktbiltips

Her er noen punkter du bør sjekke gjennom før du handler bruktbil.

  • Tenk biler som holder seg i pris, for eksempel syv-setere og firehjulstrekkere.
  • Sjekk bruktbilgarantien.
  • Se på kilometerstanden og at bilen har fulgt alle servicer.
  • Hold deg til kjente merker.
  • Kjøp bilen et sted du får hjelp etterpå.
  • Kjøp av forhandler, hvis ikke du har veldig god greie på bil!
  • Prøvekjør alltid.
  • Sjekk om årsavgiften er betalt.
Powered by Labrador CMS