POPPIS: Nissan Leaf er den mest populære bruktbilen i Oppegård.

Leaf på bruktbiltoppen

Salget av brukte elbiler øker kraftig i Oppegård, med tre godt kjente modeller som de mest populære.

Publisert Sist oppdatert

«Den mest solgte bilen er en bruktbil», heter det. Og Oppegård er ikke noe unntak. Så langt i år er det registrert i alt 187 nye personbiler med eier bosatt her, samtidig som det er kjøpt 594 brukte.

Mens antall nye har falt med 23 prosent, er det i samme periode kjøpt 4 prosent flere brukte. Årsaken til nedgangen for nybilene er knyttet til store leveringsproblemer på flere av bilmerkene. Mange venter på den nye bilen de har bestilt, mens den som velger brukt får bilen levert «på dagen».

De siste årene har elbilandelen av nybilsalget økt kraftig. Det gjør at tilfanget av elbiler stadig blir bedre og disse drar nå lasset i bruktbilmarkedet i Oppegård. Hittil i år har salget av brukte elbiler økt med nesten 50 prosent og en tredel av bruktbilkjøperne her har valgt elbil.

Fra 30.000 kroner

Nissan Leaf var lenge Norges mest solgte elbil. Siden den første ankom i 2011 er det til sammen solgt nesten 55.000 nye Leaf her i landet. I tillegg er det importert drøyt 21.000 brukte. Per i dag ligger det over 500 Leaf til salgs på Finn.no, med priser helt ned mot 30.000 kroner.

Kombinasjonen av pris, tilgjengelighet, godt kvalitetsrykte og brukbar rekkevidde, har gjort Leaf til en svært populær bil i bruktmarkedet – også i Oppegård.

Her topper Leaf listen over de mest kjøpte modellene de første fire månedene i år. Nummer to er BMW i3, som har økt med 73 prosent fra samme periode i fjor. Startprisene på i3 ligger et stykke over Leaf og det er ikke mange av den tyske elbilen til salgs for under 100.000 kroner. På tredjeplass er «traveren» Volkswagen e-Golf, som man nå kan få fra rundt 80.000 i bruktmarkedet.

Powered by Labrador CMS