NYE KOSTER: Autoria Ski har tatt over forhandleransvaret for Opel, her i form av daglig leder Espen Holm og bilselger Thomas Erlandsen.
NYE KOSTER: Autoria Ski har tatt over forhandleransvaret for Opel, her i form av daglig leder Espen Holm og bilselger Thomas Erlandsen.

Børster støvet av Opel

Trodde du Opel var borte fra Oppegård-markedet? Tro om igjen. Nå satser Autoria Ski på det tradisjonsrike merket.

Publisert

Det begynner å bli noen år siden den tyske storheten Opel var å finne i gamle Oppegård, etter at tradisjonsrike Auto Berg gikk konkurs. Men merket har også siden vært å finne i nærområdet vårt, da hos forhandleren Bilspektrum.

Nå har imidlertid Opel fått et nytt hjem, nærmere bestemt hos Autoria Ski. Nå skal det satses skikkelig.

– Hvis det er noen som er av den oppfatning at Opel ikke har vært veldig markant her i distriktet, så skal vi gjøre noe med det nå. Vi kan ikke gjøre noe med det som har vært, sier Espen Holm, daglig leder for Autoria Ski.

Sammen med den solide importøren Bertel O. Steen har han store planer for merket som en gang var det ypperste Tyskland kunne tilby.

– Vi ønsker å blåse nytt liv i det vi mener er et stort, tysk og tradisjonsrikt merke. Vi mener Opel har et veldig høyt potensial, og det er derfor vi satser, fortsetter han.

AUTORIA SKI: I nye flotte lokaler i Nygårdskrysset skal det pøses ut Opel de neste årene.
AUTORIA SKI: I nye flotte lokaler i Nygårdskrysset skal det pøses ut Opel de neste årene.

Skal bli synlig

Foreløpig er det ikke så lett å vite at Autoria Ski rommer en rekke Opel-modeller, men det skal det gjøres noe med i tiden fremover.

– Frem mot sommeren skal vi jobbe med profileringen også på bygget, slik at det blir enkelt å se, supplerer bilselger Thomas Erlandsen. Han kommer til å spille en nøkkelrolle i å overbevise både gamle og potensielle Opel-kunder at merket fortsatt er å regne med.

– Vi vet at det er en bred kundeportefølje i området allerede, og vi tror det er mulig å vokse videre. Etter mitt skjønn kan egentlig hvem som helst være en potensiell Opel-kunde. Det er mange spennende modeller å velge mellom, sier han og nevner Corsa, Mokka, plug in-hybriden Grandland, den elektriske niseteren Safira og varebilene Vivaro og Kombo, som for øvrig også leveres som elbil.

Sterk bil-flåte

Det sistnevnte er spesielt viktig.

– Næringen er allerede på vei over til el, så det blir viktig, skyter Holm inn.

Autoria Ski har merker som Renault, Dacia, Kia og Skoda fra før, og bilkjennere vil allerede har regnet ut at Opel blir et viktig tilskudd på varebil-fronten. Målet er å fortsette å ekspandere.

– Vi har ekspandert veldig de siste årene. I fjor omsatte vi for i overkant av 330 millioner og teller nå nesten 40 ansatte, slår Holm fast.

Internasjonale utfordringer

Omsetningen kunne faktisk vært betydelig høyere, men som mange andre sliter også Autoria Ski med biltilgangen. I dag er det ikke helt uvanlig å ha leveringstider på nye biler på opp mot halvannet år.

Bilduoen ser likevel lyst på fremtiden i Nygårdskrysset.

– Halvledermangel og produksjonstakt er forhold vi ikke rår over, men vi registrerer at vi har fått en veldig god mottakelse på Opel. Det kompletterer et allerede godt bilprodukt her hos oss. Nå skal vi fortsette å vise oss frem i markedet her lokalt og løfte merket til nye høyder, sier de selvsikkert.

GOD MOTTAKELSE: Bilduoen fra Autoria Ski forteller at mottakelsen har vært meget god.
GOD MOTTAKELSE: Bilduoen fra Autoria Ski forteller at mottakelsen har vært meget god.
Powered by Labrador CMS