NÆRINGSUTVIKLING

SLIK KAN DET SET UT: Illustrasjonen viser hvordan næringsbygningen i Sønsterudveien 26 kan se ut, sett fra fra Holbergs vei.

Fra boligplaner til næring

– Her kan det være alt fra en blomsterbutikk og en frisørsalong til et bakeri eller et kaffebrenneri. Vi ønsker oss bedrifter som skaper liv og røre, sier styreleder Peter Linnerud i Sønsterudveien 26 AS.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen i Sønsterudveien 26 på Sofiemyr er på drøye tre mål og består av et næringsbygg fra 1972. Det har sett gammelt og slitt ut i flere år, men nå skal hele bygget moderniseres.

REPRESENTERER GRUNNEIEREN: Peter Linnerud er daglig leder i Estatec AS, som eier Sønsterudveien 26.

– Hele bygget skal pusses opp og får et visuelt løft. Det skal moderniseres og oppgraderes til dagens standard når det gjelder elektrisitet, ventilasjon og tekniske løsninger, sier daglig leder Peter Linnerud i eiendomsutviklerfirmaet Estatec AS.

Han representerer grunneieren og styrelederen for Sønsterudveien 26 AS, som er på jakt etter flere leietakere.

– Vi har allerede satt i gang med å pusse opp fasadene og reparere trappen ved inngangspartiet. Hele prosjektet består av flere trinn og skal ferdigstilles i løpet av et par måneder, men vi ønsker helst å inngå allerede nå langsiktige avtaler med de potensielle leietakerne for å gjøre de ønskede tilpasninger og sørge for fleksible løsninger, sier Linnerud.

Han henviser til nettsiden nærlokale.no hvor interessenter kan melde interesse.

Stopp for boligplaner

Siden 2016 har kommunen mottatt fire ulike planinitiativ for den aktuelle eiendommen. Alle de fire forslagene var utarbeidet av Shark AS for tiltakshaver Sønsterudveien 26 AS. Det sistnevnte drives av Estatec AS.

Opprinnelig forslag handlet om å rive den eksisterende bebyggelsen og erstatte den med opp til 75 leiligheter fordelt på tre boligblokker på fem etasjer. Så ble forslaget redusert til ni rekkehus og 61 nye boenheter fordelt på to boligblokker på fem etasjer med inntrukne toppetasjer. Det tredje forslaget handlet om blokkbebyggelse med 44 leiligheter og ni rekkehus, mens det siste forslaget fra i fjor høst handlet om 42 leiligheter fordelt på blokker på fire etasjer og syv rekkehus.

Ingen av disse boligplanene har fått et gjennomslag hos lokalpolitikerne. Det siste planinitiativet var ikke i tråd med tidligere vedtak for det aktuelle planområdet når det gjelder boligtype og grad av utnytting.

BLE VRAKET: Illustrasjonen, hentet fra fjorårets planinitiativ for Sønsterudveien 26, som viser planen for hvordan planområdet med den nye blokkbebyggelsen kunne se ut sett fra Sønsterudveien. Du kan også se hjørnet til naboblokken i Holbergs vei 1 til venstre. Lokalpolitikerne har sagt nei til dette forslaget.

– Hele boligplanen er nå skrinlagt siden kommunen ikke er interessert i en slik boligutvikling på stedet. Nå satser vi på næringsutvikling istedenfor, sier Linnerud.

Les også: – For tungt og for høyt

Får terrasse med rampe

Næringsbygget er 40 år gammelt og består av to deler. I den ene fløyen som ligger parallelt med Holbergs vei blir det tilrettelagt for en eller flere nye leietakere. Totalt vil det bli snakk om ledige næringslokaler på 1200 kvadratmeter i areal, fordelt på to etasjer.

BESTÅR AV TO DELER: Hele næringsbygget er fra 1972 og består av to deler.

Kjellerlokalene hvor Rimi-butikken lå i 1998-2016, er på cirka 800 kvadratmeter, mens den første etasjen (hvor blant annet dyreklinikken og interiørbutikken Monicas Interiør lå tidligere) er på 400 kvadratmeter.

– Hele fløyen får også et visuelt løft når den får en terrasse med rampe til lokalene i første etasje, slik at næringsbygget får universell utforming og blir mer publikumsrettet. Flere av lokalene i første etasje blir slått sammen. Vi skal også bytte vinduer og etablere tre nye inngangsdører i første etasje, sier Linnerud.

Han sier størrelsen på lokalene i første etasje kan variere fra 100 til 400 kvadratmeter per lokale, og skal tilpasses de nye leietakerne.

– Her kan det være alt fra en blomsterbutikk og en frisørsalong til et bakeri eller et kaffebrenneri. Vi ønsker oss bedrifter som skaper liv og røre, sier Linnerud.

Han påpeker også at det er nok med parkeringsplasser på stedet, og det er mulighet for å lage flere uteplasser hvis noen vil starte en kafé på stedet.

FÅR RAMPE OG TERRASSE: Denne fløyen får en terrasse med en rampe til første etasje.

Delvis utleid

Den andre fløyen av næringsbygget, som ligger parallelt med Sønsterudveien, er delvis utleid.

LEDIGE LOKALER I ANDRE ETASJE: Her har ledige lokaler på 480 kvadratmeter i andre etasje.

Den første etasjen leies av de tre Shaukat-brødrene fra Kolbotn. De har i tolv år drevet med salg av brukte biler på stedet, de siste årene via Bilzentrum AS, men tidligere via Kolbotn Bil, Kolbotn Bilsalg og Kolbotn Autosalg (alle sammen var drevet under navnet Kolbotn Bil).

Den andre etasjen er delvis utleid til noen andre mindre bedrifter (Dørteam AS, BRA Minilager AS, Magnus Tindbergs AS og HMS Partner Norge), som har kortvarige kontrakter med oppsigelsestid på tre måneder.

– Totalt har vi ledige arealer på 480 kvadratmeter i andre etasje i denne fløyen. Disse lokalene passer godt til kontorvirksomhet. I kjelleren har vi også noen ledige lokaler. Det kan for eksempel være et treningsstudio, sier Linnerud.

Powered by Labrador CMS