6. PLASS: Birk Haugnes (i Oppegård-farger) har levert en rekke gode resultater i det siste.

Sterk sesongavslutning for lokale skiløpere

Oppegård-utøverne avsluttet en lang skisesong med gode resultater (og litt sykdom).

Publisert

Den første påskehelgen var det sesongavslutning for Norgescupen i langrenn for juniorer, men før den tid var det flere lokale utøvere som målte krefter med resten av Norgeseliten under junior NM i Alta.

Der ble det verken gull og grønne skoger for våre håp. Eskil Rød gikk et bra renn på 10 km skøyting med en 7. plass i M18. Deltok gjorde også Birk Haugnes og Marcus Andersen, mens Theodor Dilling Gomo ble syk på vei opp til Alta, og tilbrakte helgen i hotellsengen.

Pallplass

I palmehelgen var det avslutning på norgescupen for juniorer. Torsdagen var det 10 km klassisk for gutta og 5 km for damene, der juniorer og seniorer startet sammen, i individuell start. Det var stort å være på stadion med Klæbo og Stavås Skistad, rapporterer vår ski-reporter Terje Gomo.

Her gikk Birk Haugnes et kjemperenn og havnet på pallen med en 3. plass i klassen M18. Theodor D. Gomo hadde også en bra dag med 13. plass i M17. Pluss på flotte prestasjoner av både Marcus Andersen i M 19/20, Amalie Kofoed-Steen i K18 og Malin Høntorp i K17, så var dette en knalldag for våre håp.

GOD DUO: Birk Haugnes og Theodor D. Gomo gikk begge gode renn i sesongavslutningen for langrenn.

Nesten ny pallplass

Det ble også gått sprint på Savalen. Malin og Theodor kom seg videre fra prolog til kvartfinale, før de ble utslått. Birk kjempet seg derimot videre hele veien til finalen, hvor han til slutt fikk seg en flott 9. plass.

Påfølgende dag var det duket for finaler i de respektive klassene, der bare de 50 beste sammenlagt i cupen som fikk stille. Da i 15 km skøyting for guttene i M17 og M18. Her var det bare Birk og Theodor som stilte fra Oppegård IL.

Birk gikk inn til en veldig bra 6. plass og Theodor fikk en 30. plass. I tillegg til de gode resultatene kunne både utøvere og støtteapparat glede seg over et fantastisk vær og føre hele helgen, med kalde netter og sol på dagen. Slikt blir det både god glid og feste av.

Mye sykdom

Stortalentet Eskil Rød var også på Tolga og Savalen, men ble dessverre syk og fikk dermed ikke stilt til start på noen øvelser. Rød har vært en del plaget med sykdom i årets sesong, og ikke fått gått så mange renn som han ønsket. Vi spår at han slår knallhardt tilbake allerede neste sesong.

Nå tar skiløperne en god og lang konkurransepause, men ifølge Gomo er det fullt fokus på neste sesong allerede 1. mai.

SMØREBUSS: Det er ikke helt landslagsnivå på smøreboden til Oppegård IL riktig ennå, men det gir gode resultater på denne måten også.
Powered by Labrador CMS