HARDE TILTAK: Kommunedirektør Øyvind Henriksen foreslår å avvikle Bjørkås sykehjem.

Vil avvikle Bjørkås

Et av grepene kommunedirektøren ønsker å gjennomføre er å avvikle Bjørkås sykehjem.

Publisert Sist oppdatert

Omstilling, omstilling og omstilling. Det var de tre ordene som gikk igjen oftest på dagens pressekonferanse hos Nordre Follo kommune.

Det er derimot ikke til å komme bort fra at bak det moderne ordet, også ligger noen vonde kutt den neste fireårsperioden.

– De største omstillingene i dette budsjettet ligger på helse og mestring. I tilpasning av eldreomsorg. Dette er en villet politikk som gjør at vi vrir oss fra en institusjonsbasert eldreomsorg til en hjemmebasert omsorg. Du skal få en sykehjemsplass hvis du trenger det, men best av alt er å styrke hjemmetjenesten slik at du får hjelpen der du bor. Dette ville vi gjort noe med, selv om vi ikke var nødt til å spare penger. Er det flere som trenger plass på institusjon, da skal vi legge til rette for det, sier kommunedirektøren.

– Skulle gjerne hatt mer

– Dere gjentar flere ganger at tilbudene de neste årene «ikke blir som forventet, men med det du trenger». Hva legger dere i dette?

– At de som trenger spesielle tjenester skal få det. Vi må drive en forventningsavklaring mellom de som har behov, og de tjenestene vi tilbyr. Vi har fem milliarder kroner til rådighet og det må vi forvalte på best mulig måte. Alle skulle gjerne hatt mer, men sånn er ikke situasjonen og da må vi prioritere og finne ut hvordan vi kan løse det på best mulig måte, innenfor de rammebetingelsene vi har, begynner Henriksen, før han sier det enklere og mer direkte.

Legger ned Bjørkås

– For eksempel betyr det at når vi nå legger ned sykehjemsplasser, så må noen flytte. De skal likevel få det de trenger og de skal bli godt ivaretatt, men ikke der de er nå.

BJØRKÅSE SYKEHJEM: Kommunedirektøren foreslår å legge ned sykehjemmet i Bekkeliveien.

Et av stedene som er foreslått avviklet er sykehjemmet Bjørkås.

– Hvis kommunestyret vedtar mitt forslag avvikler vi Bjørkås som sykehjem. Da blir 13 plasser flyttet til Langhus, mens de 23 resterende plassene avvikles. Dette skjer ikke 1. januar 2022, men etter hvert, sier kommunedirektøren.

NB: Innholdet i «Økonomi og handlingsplan 2022-2025» skal nå til politisk behandling. Det er med andre ord lokalpolitikerne som skal ta endelig stilling til kommunedirektørens forslag. Det endelige vedtaket skal fattes i kommunestyret onsdag 15. desember.

Powered by Labrador CMS