SMILENDE MEGLER: Bjørn Vidar Lazar Braathen er fornøyd med 2016, og gleder seg til et aktivt boligår også i 2017.
SMILENDE MEGLER: Bjørn Vidar Lazar Braathen er fornøyd med 2016, og gleder seg til et aktivt boligår også i 2017.

– Kolbotn blir pressområdet i 2017

Megler Bjørn Vidar Lazar Braathen tror postnummer 1410 kommer til å ha det største trykket på boligmarkedet i året som kommer, og det er spesielt Oslo-folk som sikler etter boliger på Kolbotn.

Publisert

Megler Bjørn Vidar Lazar Braathen i DNB Eiendom hadde et kjempeår i fjor, og tror på et godt boligår lokalt.

Før nyttår flyttet DNB Eiendom fra det gamle bankbygget på Kolbotn øst til nye, flotte lokaler inne på Kolbotn torg, men det er ikke bare internt det har vært travelt og store ting på gang for megler Bjørn Vidar Lazar Braathen og hans kollegaer.

Et knallår

Salgsmessig har det også gått svært godt for DNB Eiendoms lokalkontor i Oppegård, og tilstrømmingen av boligkjøpere kommer spesielt fra hovedstaden, forteller den erfarne megleren.

– DNB Eiendom har gjennom hele 2016 vært markedsleder i Oppegård. Det høyeste salg jeg hadde i fjor var en fritidseiendom i Frogn kommune. Den gikk for 18.100.000 kroner! Vi er likevel mest fornøyd med at ca. 60 prosent av våre kjøpere allerede er registrert i vårt boligkjøperregister. Per nå har vi 2.500 som vil kjøpe bolig i Oppegård kommune. Totalt i Norge har vi over 62.000 boligkjøpere i vårt register, sier han.

– Mange av våre salg har også bare hatt en budgiver, noe som tyder på at selv om det er rift om boligene, er også folk kresne. Vi er godt fornøyd med at vi treffer på våre verdivurderinger. Vi går ut med rene tall og unngår 9,90 prising, sier han.

Attraktivt

MYE SOM SKJER: Et av objektene DNB Eiendom solgte godt på i fjor er Kantor Terrasse på Kolbotn. Lazar Braathen mener Kolbotn blir det største pressområdet på boligmarkedet i året som kommer.
MYE SOM SKJER: Et av objektene DNB Eiendom solgte godt på i fjor er Kantor Terrasse på Kolbotn. Lazar Braathen mener Kolbotn blir det største pressområdet på boligmarkedet i året som kommer.

At Oppegård er en attraktiv kommune å bo i, er det ingen tvil om, og ifølge Lazar Braathen er det en strøm av Oslo-folk som nå ser seg om etter en bolig i trivelige, rolige Oppegård.

– Det vi ser er at kjøpere kommer fra Oslo, og opplever Oppegård kommune som en god kommune å flytte til. Dette er fordi folk opplever at de får mye bolig for pengene sine. Typisk er en liten familie fra Oslo Øst, hvor pengene ikke strekker til i sitt nærområde. Snittprisen for et rekkehus i Oppegård var 4.500.000, mens man måtte ut med 6.000.000 for samme drømmen i Oslo, sier han.

– Trenden nå er at folk kjøper først, og selger etterpå. I et stigende marked er dette også det mest fornuftige. Folk bor bra og er kresne når de skal flytte. Oppegård kommune er en god kommune å gjøre boligkarriere. Vi ber våre boligselgere om være flinke til å planlegge, men legger også til at boligmarkedet ikke alltid kan planlegges. Vi har alle hørt om folk som har kjøpt på topp og måtte kanskje sitte med to boliger en periode. Et skifte i boligmarkedet kan skje når som helst og uten forvarsel, selv om det alltid vil være noen som melder om mørke skyer før de kommer, sier han.

Boligmangel

Lazar Braathen forteller om mangel på boliger i salgsmarkedet for tiden.

– Det er mangel på alle typer boliger. Husk at enhver bolig er unik. Det er derfor naturlig at det vil være press i markedet når det er så få boliger ute som det er nå. Dette er ikke unikt for Oppegård, men gjelder hele Stor-Oslo. I Rogaland er det omvendt problemstilling. Der uteblir kjøperne på grunn av et anstrengt jobbmarked, sier han.

– Oppegård kommune er attraktiv for både Oslo-folk og våre egne innbyggere. Størst vekst vil vi nok se i 1410-området. Rekkehus i alle områder vil ha en stor vekst. Dette på grunn av at ca. 50 prosent av kjøperne kommer fra Oslo, sier han.

Powered by Labrador CMS