OD-DAGEN:

LAGER HØSTDEKORASJONER: Fatima Arfan (13) og Anila Bano (13) fra Hauketo ungdomsskole stortrives med oppgavene de har fått på Blomster Outlet Kolbotn.

Samarbeider om OD på tvers av kommunegrenser

Fatima Arfan (13) og Anila Bano (13) fra Hauketo bidro med cirka 700 kroner årets OD-prosjekt ved å jobbe som blomsterdekoratører på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 4. november arrangeres Operasjon Dagsverk (OD), kjent som OD-dagen, over hele Norge. OD er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Aksjonen er underlagt Elevorganisasjonen. I år går OD-pengene til ungdom i Sør-Afrika, gjennom prosjektet «Du er innafor».

I forbindelse med OD-dagen har elevene over hele landet behov for flere arbeidsplasser i dag. Du kan møte ungdommene rundt omkring i kommunen.

Blomsterbutikken Blomster Outlet Kolbotn har fått to unge hjelpere i dag, men fra en nabokommune, som tyder på at samarbeidet om OD går på tvers av kommunegrenser.

Ifølge Fatima Arfan (13) og Anila Bano (13) fra Hauketo ungdomsskole fant de ingen ledig OD-jobb der de bor i Oslo kommune, så gleden var stor da de fikk napp utenfor kommunegrensen etter å ha oppsøkt den lokale blomsterbutikken på Kolbotn tidligere i dag.

– Det er aldri morsomt å jobbe med blomster og det er kjempegøy å jobbe her, sier de to 13-åringene.

Minst 300 kroner per elev

Et dagsverk betales med minimum 300 kroner per en ungdomsskoleelev og minimum 400 kroner for en elev på videregående skole, som gå direkte til Operasjon Dagsverks prosjekt.

– Det er viktig å støtte årets OD-prosjekt for å være med å utgjøre en forskjell for ungdom i Sør-Afrika. Da de to jentene kom innom og spurte om vi hadde en jobb for dem, takket vi selvfølgelig ja til dette. De skal jobbe hos oss i fem timer med å lage høstdekorasjoner, og får cirka 700 kroner til sammen. Bare se hva de har laget! De er kjempeflinke, synes jeg. De har allerede laget tre flotte dekorasjoner, som skal selges i butikken, sier butikksjef Carina Gargano i Blomster Outlet Kolbotn.

Drømmehus på biblioteket

Også det lokale biblioteket på Kolbotn har fått hjelpere. Ifølge bibliotekar Agnethe Gulbraar har de fått hjelp av Vilja Størksen (16) fra Kolbotn, som går på Ski videregående skole.

– Hun har storkost seg med å dekorere lekehuset i barneavdelingen, og har også store planer for et hus det går an å drømme seg inn i bøkenes verden med, sier Gulbraar.

DEKORATØR FOR ÉN DAG: Flere elever fra Ingieråsen skole jobber i dag på biblioteket. På bildet ser du Vilja Størksen (16) fra Kolbotn som dekorer lekehuset innvendig.
Powered by Labrador CMS