SPREK PENSJONIST: Sigurd Birkelund har mange jern i ilden. Alderen er bare et tall for den spreke 88-åringen.

Sigurd (88) har utgitt sin tredje bok

Han tok mastergraden i historie som 84-åring. Nå er Sigurd Birkelund fra Hellerasten ute med ny bok.

Publisert

Han havner garanter høyt opp på listen dersom landets eldste lokalpolitiker skal utropes. Sigurd Birkelund (88) fra Hellerasten er inneværende periode 4. vara til kommunestyret i Oppegård for Arbeiderpartiet.

– En viss aktivitet tror jeg er avgjørende for å beholde helsa når alderdommen kommer, sier Birkelund.

Dagligliv under krigen

Nå har han akkurat gitt ut sin tredje bok, en utgivelse som kom i stand etter oppfordring fra barnetbarnet Nora (23).

– Jeg har alltid hatt interesse for det som skjedde under okkupasjonen. Jeg har fortalt mye til mine barn og barnebarn. Nora mente jeg burde skrive dette ned slik at det kan leve for ettertiden også, sier Birkelund.

Litt mosjon er jeg sikker på er med på å sikre helsa, i hvert fall for en som er blitt såpass gammel som meg.

Sigurd Birkelund

Dette har resultert i den drøye 100 sider lange boken Aldri meir. Birkelund kommer opprinnelig fra Fusa i Hordaland.

PS! Saken fortsetter under bildet. 

BOKAKTUELL: Sigurd Birkelund har akkurat utgitt sin tredje bok. Denne gangen skriver han om minner fra andre verdenskrig.


– Vi bodde på Sævareid, en liten bygd på Vestlandet. Hovedtemaet for boken min er å skildre litt fra hvordan dagliglivet var under krigen. Vi har blitt fortalt en masse historier om selve okkupasjonen, og de store hendelsene. Hvordan var det egentlig å leve for den vanlige familien under krigen? Dette spørsmålet forsøker jeg å besvare litt, sier Sigurd Birkelund.

Eldste student

Den spreke 88-åringen har en omfattende bakgrunn. Han tok juridisk embedseksamen i 1956, og jobbet blant annet i en årrekke som formann i Trygderetten. Historie har alltid vært hans store hobby, og det spørs om Birkelund ikke har norgesrekorden som landets eldste student. I 2014 tok han nemlig mastergraden i historie ved Universitetet i Oslo.

– Ja, det var veldig spennende, men jeg klarte meg ganske greit. Jeg skrev masteroppgave om teatrene i Oslo under NS-styret.

– Og du var eldste student i kullet?

– Definitivt, sier Sigurd Birkelund og ler.

88-åringen har et fast rituale. Hver dag i sekstiden på morgenen går han til Cirkle K i Kolbotnkrysset. Deretter går han Skrenten tilbake til huset sitt på Hellerasten.

– Det er blitt en veldig fin start på dagen. Litt mosjon er jeg sikker på er med på å sikre helsa, i hvert fall for en som er blitt såpass gammel som meg. I tillegg har jeg blitt ganske godt kjent med mennesker. Vi er de samme folkene som møtes på stasjonen hver morgen.

– Nå har faktisk bensintasjonen fattet interesse for boken min, så den vil komme til salgs der også, i tillegg til bokhandelen på Kolbotn Torg, forteller Sigurd Birkelund.

Powered by Labrador CMS