IKKE BARE GJENBRUK: Torsdag blir det boksignering med den anerkjente design-forskeren Mats Linder på Retro ALM
IKKE BARE GJENBRUK: Torsdag blir det boksignering med den anerkjente design-forskeren Mats Linder på Retro ALM

Kjent designforsker signerer bøker på Retro ALM

Retro ALM er gjenbruksbutikken med mål om å tilby noe ekstra. På torsdag blir det boksignering, og den 18. desember kan du se frem til konsert.

Publisert Sist oppdatert

Retro ALM satt seg et mål om å være mer enn "bare" en gjenbruksbutikk. Allerede på torsdag skal det være boksignering i butikken i det gamle sentrumsbygget på Kolbotn.

– Vi ønsker å ha litt aktivitet på kveldstid, og først ut er Mats Linder, et levende oppslagsverk innen norsk formgivning og møbeldesign, sier Anna Almqvist til Oppegård Avis.

KOMMER TIL KOLBOTN: Design-forsker Mats Linder kommer til Kolbotn. Det blir det første av flere arrangementer som kommer på Retro ALM.
KOMMER TIL KOLBOTN: Design-forsker Mats Linder kommer til Kolbotn. Det blir det første av flere arrangementer som kommer på Retro ALM.

Over all forventning

Gründeren av gjenbruksbutikken forteller at det etter åpning har vært innom så mange hyggelige mennesker at bedriften har gått over all forventning. Og fremover ser Almqvist bare muligheter. Torsdag den 17. november mellom kl. 16- 18 får alle som vil, muligheten til å treffe Mats Linder, som i følge Almqvist er en av de som kan aller mest om norsk formgiving.

Hun har nok rett i det, for mannen har drevet med kartlegging av norsk design og kunsthåndtverk i omtrent 20 år. Snart er han aktuell med sin 12 bok på 24 måneder, og han har mer enn 3 millioner visinger på nettsiden matslinder.no

– Han er utrolig gøyal å prate med for han vet så innmari mye, så kom gjerne innom, oppfordrer hun.

– Folk kan gjerne komme bort

Oppegård Avis tok en rask telefon til Linder for å høre hva han tenker om boksigneringen.

– Jeg kommer for at folk skal kunne treffe meg, og få signert bøker om de vil det. Så er det sikkert mange som har spørsmål om særlig norsk design fra 50 - 80 tallet, jeg har bred kjentskap til mange ulike områder. Jeg har lest mye fra renessansen til det dagsaktuelle, men i det tidsrommet ligger min styrke, sier han.

– Folk kan gjerne komme bort å spørre, det er bare hyggelig, sier design-forskeren som liker å løfte frem andre.

– Påvirkning er viktig, jeg ser muligheter og liker å løfte folk frem. Ser jeg eldre designere som har gått i glemmeboka, så liker jeg å prate med de, og skrive bøker om det. På den måten får de en fornyet interesse, avslutter han.

Mats Linder er først ut på Retro ALM, altså, og julejazzen er fortsatt under planlegging, men datoen kan du holde av allerede nå.

Powered by Labrador CMS