23 ILLUSTRASJONER: Billedkunstner Reidun Falk har bidratt med 23 sterke illustrasjoner til boken «Forstår du hva jeg sier nå?».

Illustrerte boken om psykisk helse

Rosenholmer Reidun Falk har illustrert boken «Forstår du hva jeg sier nå?» av Lina Gabler. Torsdag kveld inviterer de alle til bokslipp på Rosenholm Campus.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir høytlesning fra boken, utstilling av illustrasjonene samt signering av boken til alle som kjøper eller har forhåndsbestilt den, sier billedkunstner Reidun Falk (48), som har hatt atelier på Rosenholm Campus siden 2019.

SAMARBEIDET OM BOKEN: «Forstår du hva jeg sier nå?» er skrevet av Lina Gabler og illustrert av Reidun Falk.

Hun inviterer alle til bokslippet av «Forstår du hva jeg sier nå?», skrevet av Lina Gabler (40) fra Oslo. Boken, som er gitt ut av Oplandske Bokforlag, består av sterke fortellinger, dikt og illustrasjoner som støtter opp om disse.

Arrangementet er gratis og finner sted på Rosenholm Campus fra klokken 19:00 til 21:00 førstkommende torsdag. Forfriskninger, med eller uten alkohol, kan kjøpes i kaffebaren.

Kort om boken

Temaet for boken er psykisk helse og det norske hjelpeapparatet på godt og vondt, beskrevet fra pasientens perspektiv. Fortellingene i boken er selvopplevd av forfatteren, som er utdannet barnevernspedagog med en mastergrad i sosialt arbeid.

I tillegg til fagkompetanse har Lina Gabler en omfattende erfaringskompetanse både som pårørende og bruker/ pasient innenfor psykiatri og rus. Hun har særlig erfaring og kunnskap innenfor traumer og traumebehandling.

«Forstår du hva jeg sier nå?» vil med sine sterke tekster og illustrasjoner vekke både positive og negative følelser hos leseren. Noen tekster vil kanskje få deg til å gråte. Andre vil få deg til å le. Etter å ha lest boken vil du med stor sannsynlighet sitte igjen med en følelse av at du har lært noe om deg selv og andre.

23 illustrasjoner

Reidun Falk, som har bred utdannelse som kunstner og scenograf fra London og Oslo, har bidratt med 23 sterke illustrasjoner til boken.

– Jeg forteller om mine inntrykk, tanker og relasjoner gjennom billedkunst. Det kan være dype eller såre uttrykk, sier Falk.

48-åringen er samfunnspolitisk engasjert og dette reflekteres ofte i hennes verker. Falks illustrasjoner i boken kan oppfattes som provokative, humoristiske, sensuelle, drømmende og surrealistiske.

– Billeduttrykket er speilbilder av observasjoner fra verden rundt meg. Jeg tilstreber å se verden utenfor min egen boble for å gjøre billedspråket verdifullt for andre, sier Falk.

Powered by Labrador CMS