SPENNENDE BOLIGHØST: Til tross for en liten nedgang i boligmarkedet så langt i år, er det knyttet store forventninger til markedet videre mot 2017, og også inn i det neste året.

Ståltro på boligmarkedet

Til tross for at det ble solgt noen færre boliger i årets to første kvartaler, er lokalmeglerne ikke i tvil om at boligåret 2016 blir helt knall.

Publisert

Boligmarkedet er stort sett på det jevne her i kommunen, og antall solgte boliger ligger for det meste stabilt. Det ble solgt 105 boliger her i Oppegård i årets andre kvartal. Det er færre enn i samme kvartal i fjor, da antallet var 139.

På landsbasis var det en nedgang på seks prosent, og mesteparten av nedgangen kom i Oslo og Rogaland. For fritidsboliger var trenden motsatt, med en økning på ni prosent.

Klikk her for å se video og bildespesial av noen av de aktuelle boligprosjektene som er påbegynt her i Oppegård

Optimistiske

Til tross for en liten dipp i markedet i årets to første kvartal, er det stor optimisme i det lokale markedet.

Det er ventet en kraftig oppgang i boligmarkedet fra denne høsten på grunn av mange ferdigstilte boligprosjekter 

SMILER BREDT: Bjørn Vidar Lazar Btraathen, Eiendomsmegler MNEF i DnB Eiendom

 
– Boligmarkedet i Oppegård kommer til å være stabilt ut året. Det er forventet økt tilbud av eneboliger og rekkehus etter sommeren. Dette fordi mange som har kjøpt ny bolig nåønsker selge sin bolig når hagen er grønn. Vi i DnB Eiendom anbefaler både de som har flotte hager å selge når hagen er på det beste, eventuelt få din eiendomsmegler til å ta gode sommerbilder dersom boligen skal legges ut høst/vinter, sier Bjørn Vidar Lazar Btraathen, eiendomsmegler MNEF i DnB Eiendom

–  Det er stor pågang på mindre boliger, både to- og tre-roms. Ikke selg boligen din før du har hatt bred markedsføring og offentlig visningi. De som kommer med bud direkte til selger før visning er ofte også med i budrunden mandag morgen. Når det gjelder tomter og eneboliger med store tomter anbefaler vi alle å gå ut og ikke selge til dem som banker på døren med et bredt smil, sier han. 

OPTIMISTISK: Jon Syver Ternå, Eiendomsmegler MNEF og fagansvarlig i Krogsveen.


Han får støtte av Jon Syver Ternå, Eiendomsmegler MNEF og fagansvarlig i Krogsveen på Kolbotn.

Han får støtte av Jon Syver Ternå, Eiendomsmegler MNEF og fagansvarlig i Krogsveen på Kolbotn.

– Boligmarkedet kjennetegnes i dag av større etterspørsel enn tilbud. Så lenge det ikke kommer flere boliger for salg, vil prisene fortsette å holde seg på dagens nivå. Vi har nok hentet ut det meste av prisstigning for 2016 allerede. Eneboliger, rekkehus og tomannsboliger er meget populært, uansett hvor i kommunen det ligger, bare det er kort vei til skoler og offentlig kommunikasjon, sier han.

TROR PÅ TIDEN FREMOVER: Bent André Norderhaug, eiendoms-megler MNEF i Eiendomsmegler 1.

Har også troen


Bent André Norderhaug, eiendomsmegler MNEF i Eiendomsmegler 1 på Kolbotn deler optimismen.

TROR PÅ ET KNALLÅR: Stig Reklev, daglig leder og partner i Privatmegleren.

– Boligmarkedet så langt i år har vært noe roligere enn normalt i Oppegård. Det har vært tøff konkurranse om de gode boligene som har oppnådd gode priser. Vi merker nå økt pågang fra selgere, og forventer at forholdet mellom tilbud og etterspørsel vil normalisere seg noe mer frem mot ferien. Vårstemning gjør folk litt mer lystne på å bytte bolig. Mange av våre kjøpere er barnefamilier som helst ønsker å bytte bolig i løpet av sommeren. Derfor er tiden frem mot ferien ideell for salg av familieboliger. Vi venter en rolig juli måned før markedet igjen våkner opp i midten av august. Da venter vi stor aktivitet frem til markedet roer seg i slutten av november, sier han.

Deler optimismen

HAR STÅLTRO: Eiendomsmegler MNEF Truls Myrbråten i Foss & Co.


Stig Reklev, daglig leder og partner i Privatmegleren har tro på et knallår.

– 2016 blir ett godt år i Oppegård. Markedet har holdt seg meget bra! Vi ser at det i førstekvartal har blitt lagt ut 20 prosent færre eiendommer i Oslo/Akershus i forhold til første kvartal 2015. I Oppegård derimot er det kun 14 færre solgt i første kvartal 2016 enn første kvartal 2015. Det viser at markedet her er stabilt og prisene stiger jevnt. Venter at det totalt vil bli solgt cirka like mange enheter i 2016 som i 2015 og at det vil bli en markant økning utbud på eneboliger, tomannsboliger og rekkehus i 2017, dette er ett segment som også er lettsolgt og populært uavhengig av hvor i kommunen det ligger, sier han.


Optimismen deles også av eiendomsmegler MNEF Truls Myrbråten i Foss & Co.

– Boligmarkedet preges av mange faktorer med rentenivå og tilbud blant de viktigste. I Oppegård synes alle faktorer å ha et positivt fortegn for gode priser på boliger.  Med snarlig innflytting i nybygde prosjekter vil antallet boliger i markedet øke ut over våren, men med det etterslepet vi har på tilbudssiden antas boligmarkedet i hele Oppegård fortsatt å ligge høyt, sier han.

Dermed er det bare å komme seg ut på markedet, enten du skal kjøpe eller selge. I skrivende stund er det 125 boligannonser på finn.no i Oppegård kommune, og flere blir det nok utover høsten og vinteren, når flere store boligprosjekter står ferdig, herunder blant annet Kantor på Kolbotn og Odlo-bygget på Greverud.

Klikk her for å se video og bildespesial av noen av de aktuelle boligprosjektene som er påbegynt her i Oppegård

Nye boligprosjekter

Her er en oversikt over noen av de nye boligprosjektene som er påbegynt eller skal påbegynnes snart. 

Powered by Labrador CMS