FORNØYD: Ida Alva Koppang hos Krogsveen på Kolbotn er storfornøyd med det lokale boligmarkedet for tiden.

– Et godt og jevnt lokalmarked

– Det er kjøpers marked, men det meste blir solgt i et marked som er på det jevne, sier Ida Alva Koppang hos Krogsveen.

Publisert

– Dette kan være tiden for å gjøre gode kjøp, sier Ida Alve Koppang hos Eiendomsmegler Krogsveen på Kolbotn.

Hun mener det kan være lurt å benytte sjansen til å kjøpe i et tregere marked.

 Og låneforskriften skal jo revurderes til sommeren, fortsetter hun. – Det ble jo innstramninger i denne forskriften, som nok er noe av forklaringen på hvorfor det har lugget litt i markedet det siste året. Da spesielt i Oslo. Men ved en endring kan jo dette bety flere kjøpere, og da kan jo markedet snu fortere enn man kanskje tror. Finner du en bolig du synes er fin, så ikke vent på at det skal komme andre budgivere til. Da blir det jo fort mye dyrere enn det trenger å bli, anbefaler hun.

– Jevnt marked

Koppang anser for øvrig markedet her i Oppegård som helt på det jevne for tiden:

– Vi ser at det meste blir solgt, men at det kan ta litt lenger tid. Boliger går ca. 200.000,- pluss/minus i forhold til prisantydning. Follo opplever slik sett et mye mer stabilt marked enn Osl, sier hun.

– Dette kan nok ha noe med Follobanen å gjøre, og forventninger til at Follo fremover vil være et vekstområde. Vi merker dog at det kommer færre på visning, og at kjøperne tar seg bedre tid før de byr. Normalen i dagens marked er tre til fire stykker på visning, hvor man tidligere hadde åtte til ti besøkende, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

OPTIMISTISKE: Ida Alve Koppang (f.v.) Sebastian Håbesland og Marte Østnes hos Krogsveen på Kolbotn melder om et marked på detjevne, men har stor tro på fremtidens boligmarked lokalt her i Oppegård.

Færre boliger til salgs i år enn i fjor

FORNØYD: Ida Alva Koppang hos Krogsveen på Kolbotn er storfornøyd med det lokale boligmarkedet for tiden.

– Det mest overraskende vi ser, er at det har vært færre boliger til salgs i år enn i fjor. Dette er overraskende, med tanke på at det er flere nybyggsprosjekter i kommunen som har innflytning i fjerde kvartal i år og første kvartal neste år. Jeg hadde trodd vi skulle oppleve en liten «boom» i markedet etter sommeren av eneboliger som kom til salgs. Men det har vært mindre eneboliger til salgs i år enn i fjor. Dette kan også tyde på at ikke alle kjøpere av sentrumsleiligheter er lokale, sier Koppang.

– Follo opplevde en prisstigning på 0,4 prosent i forrige måned og omsetningshastighet på 24 dager. Prisene er veldig på det jevne. Noe som underbygger at avvikene fra prisantydning er små. Variasjonen er 3 prosent på rekkehus, tomannsboliger og leiligheter, mens den er 0,7 prosent på eneboliger. Vi har hatt 404 salg i år, kontra 419 salg i samme tidsperiode i fjor, forklarer hun.

Les også: – Optimisme i det lokale eiendomsmarkedet

Hos Krogsveen merker de i tillegg at selgere i dag er mer omstillingsvillige til å justere på prisen, som følge av at markedet har kjølnet og at mediene skriver tett om kjøpers marked:

– Dette gjør det lettere å forhandle, siden selgerne i fjor nok hadde høyere forventninger til budrunder.

Les også: Fire år i byggehelvete, melder naboene i Ormerudveien

Koppang anbefaler også selgerne å ha litt is i magen, selv om man ikke får solgt etter første visningsrunde. Boligjakt er jo litt som jakten på kjærligheten, mener hun:

– Å finne en bolig er litt som å finne en kjæreste, det er ikke alle som passer til alle, men det finnes en til de aller fleste, det kan bare ta lit tid før den rette dukker opp. Krogsveen sitt boligsøkerregister er litt som en datingtjeneste for boliger, her matcher vi kunder og boliger gjennom vår database. Og hittil i år har vi hatt 40 prosent match, hvor fire av ti kjøpere kommer fra databasen vår, avslutter Koppang.

 

 

Powered by Labrador CMS