ET HETT BOLIGMARKED: Ingieråsen har de høyeste boligprisene på lokalmarkedet. Slik vil det nok også bli fremover, skal vi tro lokalmeglere og prisstatistikken.

Ingieråsen har de høyeste boligprisene i Oppegård

Det er Kolbotn sentrum som blir det store pressområdet i året som kommer.

Publisert

Boligprisene i Oppegård er høyest i området rundt Ingieråsen, ifølge Prognosesenteret AS.

I rapporten analyseselskapet laget i desember i fjor skriver de at prisene i Kolbotn sentrum var på fire til fem millioner kroner i gjennomsnitt.

Les også: Her er lokalmeglernes beste boligråd for 2017!

Boligbehovet i Oppegård de neste fem årene er beregnet til 158 boliger per år. Det er størst behov for leiligheter.

Majoriteten av boligbehovet genereres av kraftig befolkningsvekst i aldersgruppene 55 år eller eldre, ifølge Prognosesenteret.

Interessant nok var det ikke på Ingieråsen at den dyreste boligen ble solgt i Oppegård i fjor. Det var en enebolig på Svartskog som var årets dyreste bolig i 2016 på det lokale boligmarkedet. 

DYREST PÅ KOLBOTN I FJOR: Denne eneboligen var den dyrest omsatte eiendommen på Kolbotn i fjor. Den gikk for 15 millioner kroner.

Villaen på Svartskog gikk for 16 millioner kroner og ligger i Roald Amundsen vei 145.

Den dyreste boligen som ble solgt i sentrumsområdet i fjor var imidlertid rett bak på statistikken. Det var en enebolig fra 1915 i Ormerudveien 1, som gikk for 15 millioner kroner. 

Les også: Fra næring til boliger ved Danskebåten

PS! Saken fortsetter under bildet!

Kolbotn blir fortsatt pressområdet

ET HETT BOLIGMARKED: Her i Kolbotn sentrum, og ikke minst Ingieråsen, som du ser i bakgrunnen, er det dyreste området å kjøpe bolig i Oppegård.

Dette bekrefter med andre ord manges tanker om at det er nettopp de sentrale delene av Kolbotn som er dyrest her i Oppegård. Slik blir det nok også i årene som kommer. Lokale eiendomsmeglere bekrefter dette. 

TROR PÅ SENTRUM: Kantor-prosjektet på Kolbotn er et av de nye boligbyggene som er på vei opp i Kolbotn sentrum. Megler Bjørn Vidar Lazar Braaten i DNB bekrefter at Kolbotn blir hetest på boligmarkedet i årene som kommer, akkurat som i dag.

– Oppegård kommune er attraktiv for både Oslo-folk og våre egne innbyggere. Størst vekst vil vi nok se i 1410-området. Rekkehus i alle områder vil ha en stor vekst. Dette på grunn av at ca. 50 prosent av kjøperne kommer fra Oslo, , sier Bjørn Vidar Lazar Braathen hos DNB EIendom.

– Det vi ser er at kjøpere kommer fra Oslo, og opplever Oppegård som en god kommune å flytte til. Dette er fordi folk opplever at de får mye bolig for pengene sine. Typisk er en liten familie fra Oslo Øst, hvor pengene ikke strekker til i sitt nærområde. Snittprisen for et rekkehus i Oppegård var 4.500.000, mens man måtte ut med 6.000.000 for samme drømmen i Oslo, sier han.

Les også: Her er Oppegårds dyreste boliger

Megler Anders Foss tror etterspørselen blir spesielt stor på nybygg i Kolbotns sentrale områder fremover.

– Det området vi antar vi bli mest etterspurt i 2017 er nybygg i Kolbotn sentrum samt Kolbotn Trelast/Ekornrud, hvis de kommer i gang i 2017, sier han.

– Bruktmarkedet ellers vil være velfungerende i alle området i Oppegård, i det tilbudet generelt sett vil forbli lavere enn etterspørselen, sier han. 

Rundt kollektivknutepunktene

– ET HETT MARKED: Jon Syver Ternå hos Krogsveen AS forteller om et hett boligmarkedet i kommunen, og hetere skal det bli!

Jon Syver Ternå hos Krogsveen AS på Kolbotn tror på spesielt press rundt kollektivknutepunktene, men mener også at Kolbotn blir hetest på boligparkedet også fremover.

– Med det utbudet som er av brukt boliger nå så vil hele kommunen være het. Men det vil fortsatt være områder som er dyrere enn andre. 1410 har de dyreste boligene og det vil nok helt klart også være fasit når vi gjør opp for 2017, sier Ternå.

– Det er selvsagt nærheten til senter, kollektiv, kino, restauranter, sentrum med mer  som er årsaken. Men området som Sofiemyr, Tårnåsen, Trollåsen vil også være populære med tanke på kort avstand til sentrum og kollektivt, sier han. 

– Hele kommunen er het på boligmarkedet

Stig Reklev hos Privatmegleren Kvardrat er også enig i at Kolbotn blir det store pressområdet i året som kommer.

– Postnummer 410 har de dyreste boligene og det vil nok helt klart også være fasit når vi gjør opp for 2017. Det er selvsagt nærheten til senter, kollektiv, kino, restauranter, sentrum med mer som er årsaken, sier han.

– Men området som Sofiemyr, Tårnåsen, Trollåsen vil også være populære med tanke på kort avstand til sentrum og kollektivt. 1415 Oppegård har en snittpris på over 40 000 kroner per kvadratmeter, så det er også veldig populært og er ett området under utvikling med flere boligprosjekter som både er i gang og flere som vil komme i nær fremtid, sier han

Megler Hans Martin Tonne hos Eiendomsmegler1 tror på vekst i de klassiske villaområdene.

– Kjøperne fortsetter å bli mer og mer selektive og vet hva de vil ha. De beste klassiske villaområdene fortsetter å øke mer enn andre boligområder, sier han.

Powered by Labrador CMS