KLAR FOR Å BYGGE: Kim Andre Moe, prosjektleder i JM Norge AS, er klar for å sette i gang med byggingen av boliger for mange mennesker her på Myrvoll.

Store boligplaner på Myrvoll

Kim Andre Moe, prosjektleder i JM Norge AS, forteller om planene for Skogsåsen og Trelasttomta.

Publisert

På Myrvoll skal det bygges boliger for ikke mindre enn to tusen mennesker når Trelasttomta og Skogsåsen skal bygges ut.

– Vi skal bygge boliger for 2000 mennesker på Skogsåsen og Trelasttomta. Utbygging av de to områdene skal skje parallelt. Vi håper å få de første boligene ut i markedet ganske likt. Hele prosjektet kan være ferdig utbygget om åtte til ni år, avhengig av markedet, sier Kim Andre Moe i JM Norge.

PS! Klikk play i videovinduet for å se Moe forklare mer om planene. Nederst i saken kan du se en bildespesial fra området slik det ser ut i dag, og hvordan det skal bli!

 650 nye boliger

SLIK BLIR DET: Her ser du en skisse av hvordan området kan bli når det står ferdig. Trykk på bildet for større og zoombar versjon!

Rett ved tårnet på Trelasttomta skal det bygges en matvarebutikk. Selve tårnet og de andre bygningene på Trelasttomta skal rives og erstattes med boligene.

Det skal bygges 650 nye boliger på Trelasttomta. Den høyeste bygningen blir en boligblokk på syv etasjer. Området får et funksjonelt torg med et bakeri, en kafé eller en restaurant, samt virksomheter som for eksempel et apotek og en frisørsalong.

For Skogsåsens del, så skal den behandles politisk i kommunestyret førstkommende mandag.

Klikk her for å lese mer om planene for Skogsåsen

– Vi har som mål å begynne med salg av de første boligene høsten 2017. Hvis alt går etter planen, kan vi sette i gang med byggearbeidene ved årsskiftet 2017-2018, sier prosjektleder Kim Andre Moe i JM Norge.

KLAR FOR Å BYGGE: Kim Andre Moe, prosjektleder i JM Norge AS, er klar for å sette i gang med prosjektet.

– Her skal vi bygge 160 rekkehus og 64 leiligheter fordelt på fire blokker, sier prosjektlederen.

Leilighetene planlegges i størrelse fra 45 til 120 kvadratmeter per bolig, mens rekkehusene – fra 120 til 160 kvadratmeter.

– Prisene vil ligge på nivået med Kolbotn sentrum, med en gjennomsnittspris på 55.000 til 60.000 kroner per kvadratmeter. Rekkehusene vil selges for 5 millioner kroner til 5,9 millioner kroner per enhet, sier Moe.

PS! Saken fortsetter under kartet. Der kan du se området hvor det skal bygges på Trelasttomta og Skogsåsen.

Salamanderdam

Det skal også bygges en barnehage med seks avdelinger på Trelasttomta, vest før våtmarksområdet.

– Selve våtmarksområdet er gjengrodd og skal renskes. Det skal anlegges en dam med en bro over vannet. Når vi skal grave i våtmarksområdet, vil salamanderne som bor der flytte ut på naturlig vis til et kjern nordover i planområdet. Senere, når anlegget er på plass, vil de komme tilbake. Vi skal prøve å hjelpe dem med dette ved å fange noen av dem fra kjernet og flytte dem tilbake til dammen, sier Moe.

PS! Her kan du se bildekarusell som både viser hvordan det kan bli, og ikke minst hvordan det ser ut i dag!

Powered by Labrador CMS