SELEKTIVT MARKED: Ida Alve Koppang tror på fortsatt rift om de attraktive boligene i 2018.

– Forventer et stabilt marked i år

Ida Alva Koppang i Krogsveen på Kolbotn tror likevel det fortsatt blir rift om de attraktive boligene i Oppegård i året som kommer. Noen boligboom regner hun imidlertid ikke med.

Publisert

Ida Alve Koppang hos Krogsveen forventer seg et stabilt marked i år, med en prisvekst på rundt 2 prosent.

– I 2017 fikk vi en normalisering av markedet etter en sterk prisoppgang i 2016. Det har vært ca. 21 prosent færre omsetninger i 2017 i forhold til 2016, mens det kun er ni færre registrerte boliger til salgs i henhold til rapport fra eiendomsverdi.

Monnene som drar

Koppang tror at kommunens nærhet til Oslo, marka og gode kollektivtilbud, kan ha bidratt til at kommunen fikk en prisstigning på 2,5 prosent i fjor, mens landet for øvrig hadde en prisnedgang.

Les også: Se disse fete boligene! 16 boliger gikk over ti millioner i fjor. Vi har kikket på ti av dem!

– Selv om markedet ikke er så brennhett som i 2016, så ser vi at flere av boligene våre blir solgt før de blir lagt ut på finn.no. Interessentene kan også synes det er mer behagelig å få en privatvisning kontra fellesvisning, forteller hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

LØP OG KJØP: Sebastian Håbesland og Ida Alve Koppang tror det er gunstig å kjøpe i 2018.

Selektivt marked

Koppang tror man fortsatt vil få oppleve et selektivt marked med rift om de attraktive boligene i 2018. Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet er det noe som heter i eiendomsbransjen. Dette vil bli minst like viktig i året som kommer, skal vi tro Koppang. 

– Boliger som trenger oppussing eller har dårlig beliggenhet, vil ha lengre omsetningshastighet og blir antagelig solgt etter forhandling med en budgiver, spår hun.

Hun påpeker viktigheten med å velge bokvalitet som det viktigste kriteriet når man skal kjøpe seg en bolig. 

Les også: Sjekk hvilke eiendommer kommunen skal selge

JAKTEN PÅ BOLIGHETEN: – Partene verdsetter en vinn-vinn-situasjon.

– Så lenge man kjøper bolig for å bo, vil jeg si at det er gunstig å investere i 2018. På sikt tror jeg det er en trygg investering.

Datingtjeneste

Gjennom et boligsøkerregister som nærmest er en datingtjeneste for boligjakt, matcher Krogsveen kunder og boliger gjennom sin database. Dette har Krogsveen god erfaring med.

– Statistikk viser at 40 prosent av kjøperne våre kommer gjennom boligsøkerregisteret. Det betyr at vi får prøvd markedet til et godt utvalg av aktive interessenter.

Les også: Sjekk hvilke eiendommer kommunen skal selge

– Risikoen for selger er at man kunne fått mer ved å annonsere på finn.no, men betalingsvilligheten til kjøper kan også være høyere ved at man får eksklusivitet. Krogsveen Kolbotn ser at flere selgere ønsker å prøve dette, illustrerer Koppang.

Hun  spår avslutningsvis at hvis det mot formodning skulle bli en vesentlig oppmykning av boliglånsforskriften, vil dette påvirke markedet ved at flere har mulighet til å få lån. I tillegg vil den psykologiske effekten kunne føre til en ytterligere prisvekst.

Powered by Labrador CMS