TROR PÅ DETTE ÅRET: Stig Reklev (t.h.) og Fredrik Dammen hos Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn tror på et aktivt boligmarked i år.

– I år blir et bra boligår!

Eiendomsmarkedet er brennhett her i Oppegård. Stig Reklev i Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn er optimistisk, men savner flere boliger på markedet.

Publisert

Vi står foran et nytt år i boligmarkedet her i Oppegård, og optimismen er stor hos de lokale meglerne. En av dem som hadde et godt år i fjor, var Stig Reklev i Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn.

– Absolutt alt som vi la ut ble solgt og stort sett etter første visning. I hele 2016 var det lite tilbud på boliger i markedet, men stor etterspørsel. Dette gjorde at prisnivået steg kraftig utover året. Vi hadde en god spredning på oppdragene over hele kommunen, men prisene er fortsatt høyest på 1410 og områdene rundt Kolbotn torg, sier Reklev.

Har trua

Reklev er svært optimistisk med tanke på det neste året på det lokale boligmarkedet.

SPENNENDE OBJEKT: Den historiske eiendommen Tyrigrava ble lagt ut for salg i fjor. – En sjelden, men morsomt oppgave som megler, sier Stig Reklev.

– Vi tror boligprisene fortsatt vil stige i 2017. Tror ikke vi bommer mye når vi forventer en økning på rundt 10 prosent i 2017. Mange kjøpere kommer fra Oslo-markedet og der har det vært en voldsom prisstigning og lite boliger til salgs, og dette vil blant annet bidra til fortsatt prisvekst i kommunen, sier Reklev.

– Vi ser at det er flere som ønsker fra Oslo og omeng til kommunen, dette er gjerne unge mennesker som ønsker type rekkehus/tomannsboliger og lignende, noe det er mangel på og som det blir bygd for lite av. Dette er selvsagt prisdrivende, sier han.

Kolbotn

På spørsmål om hvilket boligområde som kommer til å være mest attraktivt, tror Reklev på en jevn fordeling, siden markedet er så hett akkurat nå i kommunen.

FJORÅRETS DYRESTE: Privatmegleren Kvadrat solgte Oppegårds dyreste bolig i fjor, nemlig denne villaen på Svartskog til 16.000.000 kroner.

– Med det utbudet som er av brukt boliger nå så vil hele kommunen være het. Men det vil fortsatt være områder som er dyrere enn andre. 1410 har de dyreste boligene og det vil nok helt klart også være fasit når vi gjør opp for 2017. Det er selvsagt nærheten til senter, kollektiv, kino, restauranter, sentrum m.m som er årsaken, sier han.

– Men området som Sofiemyr, Tårnåsen, Trollåsen vil også være populære med tanke på kort avstand til sentrum og kollektivt. 1415 Oppegård har en snittpris på over 40 000 kroner per kvadratmeter, så det er også veldig populært og er ett området under utvikling med flere boligprosjekter som både er i gang og flere som vil komme i nær fremti, sier han.

Det eneste det er mangel på for tiden, er boliger å selge.

– Det er i skrivende stund 56 treff på finn.no, 34 annonser og kun 14 bruktboliger. Det vil si at det er ett generelt stort behov for bruktboliger.  Det er mange småbarns foreldre som ønsker seg rekkehus og eneboliger, og det ser vi spesielt er stor mangel på, sier Reklev.

Powered by Labrador CMS