BoligmangelDet er dessverre ikke mulig å få tak i alle slags boliger lokalt for tiden, for etterspørselen er større enn tilgangen på markedet.– Akkurat nå er det mangel på alt. Utover vinteren og våren vil det komme flere eneboliger og rekkehus for salg. Dette vil forhåpentligvis skape større tilbud av alle boligertyper, sier Ternå.

– Vi tror på et knallbra boligmarked i Oppegård i 2017!

Megler Jon Syver Ternå og hans kollegaer i Krogsveen på Kolbotn ser med stor spenning på eiendomsåret 2017.

Publisert

Det er trøkk i det lokale boligmarkedet, og skal vi tro eiendomsmegler Jon Syver Ternå hos Krogsveen på Kolbotn, er det all grunn til å glede seg til året som kommer på det lokale boligmarkedet.

– Oppegård merker prispress fra Oslo. Økningen i boligprisene sprer seg som ringer i vannet. Først ut er alltid de store byene, øker det på utover, sier Ternå.

PS! Les papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 26. januar. Der kan du lese mer om denne saken og andre saker om boligmarkedet i Oppegård!

Gleder seg

Ternå mener det blir et spennende boligmarked også i året som kommer.

– Jeg tror vi vil se en prisvekst på omkring åtte prosent. Etter hvert som det er innflytting på nye leiligheter på Kolbotn i 2017, vil vi se en økning av «hus med hage» for salg. Majoriteten av de som kjøper seg inn i nye prosjekter ønsker en lettstelt leilighet. Til tross for en økning av «hus med hage» for salgm vil prisene holde seg/fortsette å stige. Økt tilbud vil ikke demme opp for den store etterspørselen vi opplever i dag, sier han.

Boligmangel

Det er dessverre ikke mulig å få tak i alle slags boliger lokalt for tiden, for etterspørselen er større enn tilgangen på markedet.

– Akkurat nå er det mangel på alt. Utover vinteren og våren vil det komme flere eneboliger og rekkehus for salg. Dette vil forhåpentligvis skape større tilbud av alle boligertyper, sier Ternå.

SELGER DENNE: En av boligene Krogsveen selger akkurat nå, er denne boligen i Th. Kittelsens vei 182.

Kjøpemønsteret

Men hvem kjøper bolig, og hvor kjøper de? Det har Ternå svaret på!

– Når det gjelder førstegangskjøpere ser vi at unge fra kommunen i utgangspunktet ønsker å bosette seg i byen, men prisene der er i dag så høye at skal en eie bolig så må en kanskje bosette seg i Oppegård kommune isteden. Ellers er «hus med hage» - alt fra rekkehus til enebolig meget populært. De som kjøper
rekkehus er delt, enten bor de i kommunen eller kommer de utenfra, sier han.

– Når det gjelder eneboliger, er det litt delt hvor eneboligen ligger i forhold til hvem som kjøper, men andelen er høyere av dem som allerede bor i nærområde hvor eneboligen ligger. For mange betyr skolekrets hvor barna har startet på barneskolen mye. Når barna går ungdomsskolen utvider villigheten seg for å flytte noe ut av nærområdet. Som eksempel ser vi at eneboliger på Tårnåsen ofte går til lokale kjøpere bosatt på Tårnåsen. Bakgrunnen er at Tårnåsen består av en stor andel rekkehus som har hatt en formidabel prisvekst de senere årene.

Han forteller videre at kjøpere som ikke har tilknytning til kommunen fra førm vektlegger gode oppvekstsvilkår, kollektivtilbud, nærhet til sentrum og marka. Her skårer Oppegård meget høyt. Så lenge boligprisene i Oslo og landet for øvrig stiger vil prispresset i Oppegård kommune fortsette.

Powered by Labrador CMS