GJØR DET GODT: Stig Reklev (t.v.) og Geir H. Zetterstrøm hos Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn har levert gode tall det siste året.
GJØR DET GODT: Stig Reklev (t.v.) og Geir H. Zetterstrøm hos Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn har levert gode tall det siste året.

– Et stort ansvar å gjøre det godt

Hos Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn er det lite bekymring å spore for boligmarkedet. Da er de mer opptatt av å forvalte ansvaret som følger med suksess.

Publisert Sist oppdatert

Store ord, men så er det heller ikke meglerne hos Privatmegleren noen «hvem som helst» i det lokale boligmarkedet. Med en markedsandel på 24 prosent, er hver fjerde omsatte bolig i gamle Oppegård solgt av Privatmegleren.

– Det er veldig gode tall, men det er et stort ansvar også, begynner Stig Reklev, daglig leder på Kolbotn.

Å selge mest, til alt overmål to år på rad, var ikke planen.

– Nei, vi skulle egentlig være nummer to vi. Den irriterende utfordreren. Vi lever fint med tetposisjonen også, legger han til med et smil.

Eksperter spår nedgang

Og det er «mer enn nok» av objekter å kjempe om for den lokale meglerbransjen. Til tross for en viss uro for markedet, spesielt i media, betrygger den rutinerte megleren fremtidige selgere. Boligene selges, men gjerne over litt lenger tid.

– Alle vet at markedet er i konstant endring og fremover nå må vi må nok beregne noe lenger omsetningshastighet. Sannsynligvis også en utflating av prisene, tror Reklev.

Eksperter han setter sin lit til spår en nedgang i boligprisene på 2,5 prosent i 2023/2024, men det er de nasjonale tallene.

– Det er hovedpoenget. Jeg tror nemlig ikke dette gjelder Oppegård, fordi vi er så nær Oslo geografisk, men fortsatt langt unna Oslo prismessig, sier han.

Må megle mer

Noe Klondyke-stemning er det likevel ikke snakk om her lokalt heller. Akkurat nå selger ikke ting «seg selv», som i de villeste periodene.

– Det hører til unntakene at det er 15 stykker på visning nå. Nå er det mer vanlig med færre reelt interesserte, og det gjør at vi rett og slett må megle mer og bruket faget vårt, forklarer Reklev

Kollega Geir Zetterstrøm ser samme tendens og sier det derfor er enda viktigere for selger å velge riktig megler.

– I tider hvor ting ikke selger seg selv, bør man ha en megler som har vært ute en vinternatt før. Når alt flyter og det er kø utenfor boligene, er det ikke så vanskelig å selge boliger. Det er når hvert salg blir en dragkamp mellom kjøper og selger, vi får vist kvalitetene våre, mener han.

Ordentlig håndverk

Ordet tillit er et populært ord for alle boligselgere. Det samme gjelder rådgivning. Privatmegleren er intet unntak.

– Dagens boligsalg er ordentlige håndverk hvor vi bygger en tillitsplattform mellom kjøper og selger for å finnet et punkt de kan møtes. For å klare det må vi gjerne ha en god plan A, men av og til må vi innom både B og C, for det er ikke alltid like enkelt å finne enighet, sier Zetterstrøm, før Reklev tar over igjen.

– Heldigvis sier tallene at vi selger en fjerdedel av boligene her ute, så tydeligvis har vi brukbare råd og planer, sier han.

Da vi ber om ett godt råd til potensielle selgere, kommer det selvsagt to.

– Sørg for at all informasjon du har oppgitt er riktig og sørg for å ha alle papirer på plass. Usikkerhet ødelegger salg, understreker Reklev og Zetterstrøm.

Lys fremtid

Privatmegleren-duoen lar ikke sjansen gå fra seg da vi ber om en raskt analyse av fremtidsutsiktene for boligmarkedet i Oppegård-området.

– Mennesker blir eldre, flytter hjemmefra, flytter sammen, får barn, skifter jobb og så videre, så behovet for kjøp og salg av bolig vil være der fremover også. Dessuten vil folk fortsatt ut av Oslo. I 2021 var cirka 30 prosent av kjøperne her fra Oslo. Summen av disse faktorene er at boligmarkedet her fortsatt vil være i en sterk posisjon fremover, sier Reklev og Zetterstrøm.

Powered by Labrador CMS