ELDREBØLGE: Innsender er ikke imponert over Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahls lederartikkel denne uken.

– Kun for eldre??

– Redaktøren er flåsete og eldrefiendtlig, mener innsenderen av dette innlegget.

Publisert

Redaktørens lederartikkel med overskriften «Kun for eldre» i Oppegård Avis 9. november fremstår synes jeg, som et temmelig flåsete og nesten eldrefientlig innlegg. I stedet for å skrive ryddig og saklig om det han forsøker å bygger opp til, harselerer redaktøren over «gamlinger som går i tøfler fra badet til kjøpesenteret og videre til kulturhuset.» Slik burde en redaktør holde seg for god til å skrive. Det er ikke første gang jeg ser at redaktøren skriver flåsete kommentarer, men nå går han over streken. Han benytter seg av usakligheter, og setter to grupper opp mot hverandre på en måte som ikke henger sammen.

Feil

At «det bygges for eldre, og bare for eldre» er feil. Sannheten er vel at mange unge mennesker heller vil bo litt mer landlig enn i Kolbotn sentrum, gjerne i rekkehus el.l. Noen ønsker en mindre leilighet i starten. Slike finnes, både på Kolbotn, og de kommer på Greverud Torget og Myrvoll.

PROVOSERER INNSENDEREN: Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahl mener i sin lederartikkel denne uken at Kolbotns boligpolitikk kun er tilpasset eldre.

Redaktøren etterlyser: «Hvor er tilbudet til de unge?». Jeg håper han har fått med seg at ved Myrvoll stasjon starter snart utbyggingen av et stort område, hvor nettopp unge familier er en av målgruppene. Der kommer også barnehage, og det skal bygges både leiligheter og rekkehus.

Les også: – Vi har absolutt ikke blitt hørt

Han klager over boligprisene. Det er det mange som gjør, men i lederartikkelen er han snublende nær å legge skylden på den eldre generasjon for boligprisene.

Han innrømmer at «vi trenger omsorgsboligene som bygges i Edvard Griegs vei».

Det er nesten så han sier at de gamle får holde seg der, i sin omsorgsbolig, men holde seg unna resten av sentrum. Det er ikke de som bor i omsorgsbolig du ser i Kolbotn sentrum. Det er de aktive, de som deltar i samfunnet.

Les også: – Håper på fornuft

Redaktørens engasjement for en rimeligere inngangsbillett for unge boligsøkere er prisverdig. Fortsett med det, men la være å harselere over en annen viktig gruppe i lokalsamfunnet. Det er helt unødvendig. Etterlysningen av variasjon er bra, men gjør det heller med stil!

PS! Innlegget fortsetter under bildet!

BYGGES: Det bygges mye på Kolbotn for tiden, blant annet i Ormerudveien, og prisene er stive.

 

Gode samfunnsborgere

Nei, min gode redaktør. De eldre på Kolbotn og i hele resten av Oppegård, er en gruppe samfunnsborgere, som kan – og gjør – mye mer enn å gå i tøfler for å handle. Svært mange setter sitt positive preg på vårt lokalsamfunn med glede, engasjement og overskudd. Mange er med i en rekke aktiviteter i kirkeliv og kulturliv på flere områder. Eldre mennesker er en meget aktiv gruppe, som tilfører samfunnet mye verdifullt.

Tar jeg ikke mye feil, vil du selv bo i Kolbotn sentrum om noen år. Jeg håper du da ikke går til kjøpesenteret i tøfler!

Powered by Labrador CMS