KOSER SEG PÅ JOBB: Truls Myrbråten (f.v.), Geir Petersen, og Christian Foss hos Foss & Co tror det blir storveis på det lokale boligmarkedet fremover.
KOSER SEG PÅ JOBB: Truls Myrbråten (f.v.), Geir Petersen, og Christian Foss hos Foss & Co tror det blir storveis på det lokale boligmarkedet fremover.

Optimisme i det lokale boligmarkedet

Selv om salgene tar lengre tid, mener gutta hos Foss & Co at det er lys utsikter i mange år fremover.

Publisert

– Vi ser forsiktighet i markedet om dagen. Har boligen noe spesielt så går den fort, men mye har en tendens til å ta lenger tid i dagens marked, forteller eiendomsmegler Christian Foss hos Foss & Co Kolbotn.

Et rolig og forsiktig marked byr ikke på de store overraskelsene, men utbyggingen av Follobanen og det planlagte beredskapssenteret vil kanskje tære på forutsigbarheten?

– Follobanen kan bety at vi får hyppigere avganger på lokaltogene, som kan virke positivt. Utover dette tror jeg ikke vi vil se noen stor påvirkning fra denne. Når det gjelder beredskapssenteret, får vi kun noen få spørsmål om dette. Men det virker ikke som at det per i dag er noen klar retning på hva dette vil bety for kommunen. Men dette vil helt klart vise seg med tiden, spår Foss.

Flere salg enn i fjor - forsiktigere priser

Truls Myrbråten i Foss & Co slutter seg til argumentet om et forsiktig marked:

– Det har blitt solgt flere leiligheter enn i fjor. Men det er jo litt forsiktigere priser, og salgstiden er lenger, ofte med flere visninger for å komme i mål. Det er relativt likt for leiligheter, rekkehus og tomannsboliger, sammenlignet med i fjor, mens salg av eneboliger nok kanskje har gått litt ned, sier han.

OPTIMISTISK: Truls Myrbråten.
OPTIMISTISK: Truls Myrbråten.

– Men at folk vil bo i Oppegård, er det ingen tvil om. Ellers er markedet kresent, i og med at prisene er blitt relativt høye, og en del av markedet, spesielt kjøpere fra Oslo, føler på at de har mindre kapital enn de hadde for drøyt et halvt år siden. Nivået er derfor litt forsiktigere enn tidligere, sier han. 

Les også: Stor interesse for Trelasttomta og Skogsåsen

Spådommer vil ha det til at siden man har et egenkapitalkrav på sekundærbolig i Oslo, så vil kanskje mange profesjonelle og halvprofesjonelle kjøpe opp her i Oppegård for utleie. Dette anser ikke Myrbråten som særlig trolig:

– Vi har ikke sett noe rush av dette her i Oppegård. Det er heller privatfolk som kjøper de små leilighetene, og altså ikke så mye for utleie. Dette har også sammenheng med at Oppegård ikke er noe studiested, det er ingen bygårder med hippe kafeer i underetasjen her, og vi har heller ikke bedrifter som jobber med kortvarige prosjekter de skal ha inn folk utenfra til. Så leiemarkedet i Oppegård er smalt.

Les også: – Her blir det Centralt på Myrvoll

– Uansett, det er på ingen måte feil å kjøpe/investere i bolig i Oppegård, sett i forhold til andre steder. Og kanskje er det lurt å kjøpe nå, før markedet går opp igjen, anbefaler Myrbråten.

– Rådet er jo helt klart at kjøperne burde slå til nå. Selv om vi har en utflating og til dels nedgang i boligmarkedet per i dag, tror jeg ikke at dette vil vedvare, legger Christian Foss til.

Powered by Labrador CMS